Selam arkadaşlar daha once diğer arkadaşların actığı konularda kendi kasamdan bahsetmiştim. Lite 5 hepinizin olduğu gibi benim de gorunuş olarak hoşuma giden fakat hava sirkulasyonu ile de her gun şahsıma illallah dedirten bir kasa.

Oncelikle 360 mm sıvı soğutucu takarsam sıcaklık sorununu cozerim umuyordum ama nafile.
Kasanın ust tarafı desteklemiyordu. On tarafa taktığımda ise CPU evet istediğim değerlere kısmen gelmişti ama belli sureliğine... Uzun kullanımlarda radyatordeki soğutma sıvısı onu kapalı kasada soğuyamadığından hem CPU yine yuksek sıcaklıklarda gezinmeye başladı, ustelik GPU nun az biraz gelen havasını da radyatoru soğutmaya adadığımız icin GPU da CPU ile aynı kaderi paylaştı.

Radyator icin Cooler Master ust kısıma herhangi bir alan yapmamıştı bu kasada, ben de ilk olarak radyatoru uste konumlandırmayı duşundum. Delikleri tam ortaya acmayı duşunduk ama anakartla radyator cakışıyordu biz de kasanın cam panel tarafına delikleri actık.

Bu şekilde GPU daha duşuk sıcaklıklarda calışmaya başladı ama kasanın ici dar olduğu icin ve hava akışı da on kapaktan oturu berbat olduğu icin CPU gene yuksek sıcaklıklarda seyrediyordu. Oyle ki PES19 da 2K cozunurlukte full ayarlarda 75 C leri goruyordum. Kasanın on kısmını da kesmeye karar verdim. Cunku mevcut fanlar gurultulu calışıyordu. PWM NZXT fanları aldım. Phanteks Halosu dıştan, NZXT fanları icten bağladım. Biraz daha alan kazanmış oldum. Fakat hala değerler yuksekti. Sadece ses sorunu ortadan kalktı.

Asıl sorun on kapaktı ve kendime mesh bir kapak yapmaya karar verdim.

Cıta, sineklik kullanarak resimdeki on kapağı yaptım. Sinekliği cıtaya zımbaladım. Kasaya monte edebilmek icin dubelleri kesip tutkalla yaptığım mesh kapağa tutturdum sonra da sprey boya ile siyaha boyadım. Kasa icerisinde boğulan radyatoru de kasa ustune cıkarttım. İlk resimdeki delikler yetersiz geliyordu, ben de ust kısımda havalandırma pencereleri actım. Yalnız Cooler Master gercekten kaliteli malzeme kullanmış baya zorlandım.
Rog Thor PSU icin pencere de kestim.

Kasanın alt kısmında HDD slotlarını soktum ve hava alması ve hemen ust kısmındaki 2,5" lik HDD yi soğutması icin bir fanlık yer actım.

Radyatoru uste konumlandırmıştım ama goruntu kirliliği oluşturuyordu ben de on pleksi kapak boşa cıktığı icin uste takmaya karar verdim. Ondeki gibi tırnakların gireceği delikleri ilk resimdeki gibi matkapla actım. Milimlik olması gerekiyor ucu ucuna sığıyor.

Ve en son hali de bu şekilde oldu.

Sorunsuz OC yaptım. Al Suite 3 kullanarak rahatlıkla 3.8 Ghz e cıktı CPU. Fakat fanlar gurultulu calışıyordu Fan Expert programı yuzunden. Bu sebeple kendim OC yapmaya karar verdim. %20 OC ile 3.75 Ghz e CPU yu yukselttim. (İlerde daha da yukseltmeyi duşunuyorum.)
Ramleri 3600 Mhz e yukselttim. 1,375 volt ile. CL16 da calışıyorlar. (CL15 e cekmeyi deneyeceğim en kısa surede. )
1 saat Aida 64 ile stress testine tabi tuttum bir sıkıntı cıkmadı. En yuksek 69 C yi gordum. PES19 da 60 C uzerine cıkmıyor. Ustelik super resolution acık 4K cozunurlukte. Abartı fan sesi de kesildi duymuyorum bile. Boşta 35-40 larda seyrediyor. Şu an odam 26,9 derece. Kışın daha da duşuk olacaktır.

Kasanın yerine başka kasa alabilirdim daha en başta; hem mevcut kasaların hep bir taraflarının eksik olması hem de işimi gorecek kasaların cok pahalı olması sebebiyle hep erteledim. Ama boylesi daha eğlenceli ve daha guzel oldu bence.

Dosya Ekleri Radyator monte ust gorunuş.jpg 1,4 MB · Goruntuleme: 229