Ulkemizin yoğun siyasi ve politik gundemiyle gunlerimizi gecirirken ruh sağlığımızı korumak adına sanatı gundemde tutmalı, ruhumuzu sanatla beslemeliyiz. Ozellikle yerli sanatcıların uluslararası başarıları hepimizin yuzunde tatlı bir tebessum oluşturuyor. Yuzumuzu guldurenlerden biri de son donemin en populer dizilerinden Westworld ’un 2. sezonunun illustrasyonlarını cizen Berkay Dağlar…
Sanatcıyı; Instagram, Behance ya da Twitter hesaplarından takip edebilirsiniz.
11 Mart 1989 doğumlu Berkay Dağlar, bir illustrator ve grafik tasarımcı
Cocukluğundan beri en buyuk ilham kaynağı sinema olan Dağlar, Saint-Joseph Fransız Lisesi ’nde sanat eğitimi aldı. Eğitimine Marmara Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi, Grafik Tasarım Bolumu ’nde devam etti
Henuz lisedeyken stilini sevdiği filmler icin illustrasyonlar uretmeye başladı.
Donem donem freelance olarak da calışan Berkay Dağlar şu an reklam ajanslarında art direktorluk yapıyor. Bugune kadar calışmalarıyla bircok sergi ve projede yer aldı
Cocukken sinemayı ve cizmeyi cok sevmesi onu poster sanatcılığına taşımış olmalı ki bu alanda bu kadar onemli başarılara imza atabiliyor
Bircok karakter ve dizi icin alternatif posterler cizen sanatcının one cıkan pek cok başarısı var. Oncelikle Yeşilcam serileri cok seviliyor ve hatta bu seri t-shirtlere basılarak satışa sunulmuş bir donem
Son donemdeki buyuk gelişmelerden biri ise Deadpool 2 icin cizdiği afiş. 21th Century Fox ’un teklifi uzerine cizdiği afiş Deadpool Movie tarafından paylaşıldı. Hatta Berkay Dağlar ’a Ryan Reynolds ’dan posterinin imzalı, teşekkurlu bir baskısı geldi
Sanatcı, Arif v 216 icin de bir poster hazırladı. Cem Yılmaz posteri sosyal medya hesaplarında paylaştı, Dağlar posterle birlikte Cem Yılmaz ’la da fotoğraf cektirerek bu anı olumsuzleştirdi…
Berkay Dağlar sureci bir roportajında boyle anlatıyor: “Cem Yılmaz ’ın fantastik filmlerinin benim tarzıma yakıştığını duşunduğumden her zaman bir filmine poster cizmek istiyordum. Arif V 216 ’nın fragmanını gorduğumde artık zamanı dedim ve kendisine onden ulaştım. Bir poster yapmak istediğimi soyledim ve onayı aldım. Kendisi ve ekipteki herkes posteri cok sevdi. Ben de posteri hediye etmek icin kendisiyle buluştum. Sonrasında Ozan Guven ’e de posteri goturduk. Kariyerimdeki en anlamlı ve heyecanlı anlardı.”
Uluslararası başarılarına bir yenisini ekleyerek HBO ile calışan sanatcı son donemin en populer dizilerinden Westworld icin posterler cizdi
Westworld ’un 2. sezonunun illustrasyon serisi Berkay Dağlar ’a emanet edilmişti ve onun da bu projenin hakkını verdiğini rahatlıkla soyleyebiliriz
Berkay Dağlar aynı zamanda HBO ’nun icerik koordinatoru Olivia Armstorng ’a konuk olarak sorularını cevaplandırdı. Roportaj sırasında Jonathan Nolan, Lisa Joy ve J.J. Abrams ’ın aynı isimli 1973 yapımı filmi ele alışları ve tamamıyla yeni bir hikaye yaratışlarının onu heyecanlandırdığını ve dizide ev sahipleri olarak adlandırılan karakterlerin masumiyetini, şiddet ve başkaldırma etrafındaki vahşi ic gudulerini gostermeye calıştığını soyluyor.
Dizinin illustrasyon serisini Berkay Dağlar ’ın cizeceğini Westworld Twitter hesabı bu tweetle duyurdu: “Bazı insanlar bu dunyadaki cirkinliği gormeyi tercih ederler. Kargaşa. Ben guzelliği gormeyi seciyorum” “Some people choose to see the ugliness in this world. The disarray. I choose to see the beauty.” View the first of the “Reveries” Host Portrait Series by #Westworld fan artist and illustrator @berkaydaglar. @evanrachelwood #BringYourselfBackOnline pic.twitter.com/omLPnAGHZK
— Westworld (@WestworldHBO) April 13, 2018
Her hafta “Host Portraits” isimli seriden bir karakter paylaşılıyor. Hepsi birbirinden etkileyici bu calışmalar dunyada bircok kişi tarafından beğeniliyor
Ayrıca Berkay Dağlar ’ın Stranger Things, Twin Peaks, 3 Bilborards, Wonder Woman ve Mad Max: Fury Road gibi bircok unlu dizi-film icin de poster calışmaları bulunuyor. Tum calışmalarına internet sitesinden goz atabilirsiniz
Ulkemizde ise coğu kişi bu başarıdan haberdar değil maalesef. Biz de Berkay Dağlar ’a başarılar diliyor, yeni calışmalarını heyecanla bekliyoruz…
Kaynak; 1 2 3 4