Merhaba arkadaşlar. Gece calışırken hem masam aydınlansın hem monitorden gelen ışığı kırsın diye ışık cubuğu yaptım.
Beklediğimden daha kullanışlı inanın kullanınca anlayacaksınız ozellikle karanlıkta muthiş oluyor. Hem ekrandan gelen direkt ışığı kırıyor hem monitorun ışığını engellemiyor ustune masanızı aydınlatıyor. Işık şiddetini ve rengini kumanda ile ayarlayabiliyorsunuz.
Şimdi yapımına gecelim:

Malzeme listem:
1 adet aluminyum dikme cıtası. Yeteri kadar şerit LED ben RGB kullandım. Ayağı icin kutu gibi herhangi malzeme.

Alacağımız cıta bu. Bu cıtayı secmemin nedeni şerit LED'ler icerisine tam oluyor.

Cıtayı ekranımızdan biraz uzun olacak şekilde ve yuksekliği olmak uzere iki parcaya bolup, ekranın uzerine gelen parcayı tam orta noktasından deliyoruz.

Benim LED'lerim parca olduğundan iki parca şeklinde cıtamızın arasına yapıştırıyoruz.

LED'lerimi montajlayıp sorun olup olmadığını gormek icin deniyoruz. Gayet iyi Kabloları cıtamızın arasına yapıştırıyoruz.

Tam ortasından deldiğimiz cıtamızı kalan cıtamıza civatalayıp istediğimiz uzaklıkta bukuyoruz. Yandaki resim gibi olacak.

Ayak icin ben resimdeki kutuyu kullandım. Cıtamızın gireceği şekilde kesik atıyoruz. Aşağıdaki gibi kutumuzun icerisine ağırlık koyuyoruz ki devrilmesin cubuğumuz. Ben eski PSU'dan cıkan trafoları kullandım. Ağırlıklarımızı koyup kutuyu kapatıyoruz ve cubuğumuzu saplıyoruz.

Gunduz boyle gorunuyor. Şimdi gece bakalım.

İyi calışmalar dilerim.