Bugun sizlerle hepimizin cok sevdiği, yeni sezonunu heyecanla beklediği ‘Game of Thrones ’ dizisinin aklımıza kazınmış ve ne yaparsak yapalım etkisinden cıkamadığımız sahneleri paylaşmak istedik. Hafta sonunda rahatlamak icin nostalji yapıp hızlıca ‘Game of Thrones ’u gozden gecirmek istersiniz, hizmet ayağınıza geldi! Umarım sonbaharın ve yağmurların getirdiği kapalı ve soğuk havalarda icinizi ısıtıp size enerji verebiliriz!
1-Stark ’ın “direwolf”ları bulduğu sahne -Duvar ’ın guneyinde “direwolf” yoktur.
-Artık beş tane var.
2- Jon Snow ’un ejderhaya ilk kez dokunduğu sahne -Gorkemli hayvanlar.
3- Rahip ’in Cersei Lannaster ’ı tutukladığı sahne -Burayı inşa eden insanlar kendilerinden sonra gelecekler icin gosteriş yapmak istememiş. Ama Baelor, altın kaplamalı hilkat garibesiyle tam olarak bunu yaptı. Onların inancı temizdi. Altın ve mucevherleri cıkarıp heykelleri ve sutunları yıkınca geriye bu kalıyor. Oldukca basit ama sağlam ve gercek.
4- Prens Oberyn ve Gregor Clegane savaştığı ve Oberyn ’in olduğu sahne -Ben Elia Martell ’in erkek kardeşiyim. Bu kokuşmuş ve bok dolu şehre bunca yolu neden geldiğimi biliyor musun? Senin icin: Olmeden once itiraf ettiğini duyacağım. Sen benim kız kardeşime tecavuz ettin. Sen onu oldurdun. Sen onun cocuklarını oldurdun. Bunu şimdiden soyle, boylece bu işi cabuk bitirebiliriz.
5- Jamie ’nin Bran ’ı pencereden aşağıya ittiği sahne -O bizi gordu!
6- Daenery ’nin butun Khal ’ları yaktığı sahne -Erkekler, siz benim kokumsunuz. Hic biriniz Dothraki ’yi yonetmeye uygun değilsiniz. Ama ben oyleyim. O yuzden yapacağım.
7- Shireen ’in yandığı sahne -Sana yardım edebileceğim herhangi bir şey var mı?
8- Eddard Stark ’ın idam edildiği sahne -Gunah işledikce acı cekiyoruz. Bu adam suclarını Tanrıların ve insanların gozu onunde, bu kutsal yerde itiraf etti. Tanrılar ve kutsanmış Baelor bize ne kadar merhametli olduklarını oğrettiler.
Kaynak; 1