Arkadaşlar gecen mayısta şoyle bir konu acmıştım; Lenovo Y520 GTX 1050Ti Laptop İnceleme - Technopat Sosyal
Aradan bir sene bile gecmeden bu sıcaklık değerleri hayal oldu. Once problem yazılımsaldı, cunku boşta da artmıştı değerler. Temiz kurulum yaptım bu sorun cozuldu. Bilgisayarı soktum, fanları ve heatsinki iyice temizledim, yeni gibi oldu (zaten her ay sokmeden supurge ile cekerek yapıyordum) yeni testler yaptım ama sonuclar cok kotu. Onceden tam yukte 1.5 saat boyunca zorlanan GPU, maksimum 66 derecelere cıkarken, şu an Vsync actığım halde (yani maksimum gucte calışmıyor) 75-76 derecelere cıkıyor. Tam yukte 80'leri buluyor. Keza onceden 75 derecelere cıkan CPU da, 90'lara cıkmakta.
Temiz kurulum ve temizlik ile, yazılımsal ve mekanik toz vs. kısımlarını eledim. Geriye termal macunda sorun olması ya da BIOS updateleri sonucu sistemin fan calışma şeklinin değişmesi kaldı. Termal macunum var, internette nasıl yapıldığı da var bu laptop icin ama tabi bunu yaparsam garanti ucacak. Yani son care bu. Sizce durum neden olabilir? (evin ısısı yaza gore oldukca duşuk)