Unlu dizi Game of Thrones ’un yonetmeni David Nutter gectiğimiz gunlerde Reddit AMA (Ask Me Anything – Bana Bir Şey Sor) ’e konuk oldu. Final sezonu buyuk bir heyecanla beklenen dizi hakkındaki soruları cevaplayan yonetmen, yeni sezonu daha buyuk bir merakla beklememize sebep oluyor.
“Direwolf” 8. sezonda gorunecek
David Nutter, direwolflarla ilgili gelen bir soruya cevap olarak “Tum soyleyebileceğim, direwolfları 8. Sezonda goreceğiniz” dedi.
Zamanda yolculuk olacak mı?
Bran karakterinin gectiğimiz sezonlarda zamanda yolculuk yapabildiğini gormuştuk. 8. Sezonda da zaman yolculuğu sahneleri olacak mı sorusuna ise ne evet ne de hayır diyerek cevap verdi.
“Kendi sahnelerinde zaman yolculuğu olmadığını soyleyen ilk kişi ben olacağım. Ancak size verebileceğim tek ipucu bu olur” diyen yonetmen ihtimallere kapıyı kapatmadı.
Son bolum hayranları tatmin edecek
Son bolumu yonetmediğini belirten Nutter, “David ve Dan ’ın muazzam bir iş yaptığını duşunuyorum. Hayranların istedikleri şeyi de doğru olanı da dikkate aldılar. Cok fazla surpriz ve şok edici anlar olacağını garanti ediyorum, ama gercekten cok etkileyici şeyler.” diyerek sezon finalinin sezonu icin heyecanı doruğa cıkardı.
Sezon acılışında tablo sıfırlanacak
Final sezonunun tonlaması ve odağı hakkındaki sorular icin hic sezon acılış bolumu yonetmediğini hatırlatarak “Bence bu bir sıcrama yapmak icin onemli olacak” dedi. Yonetmen, yeni sezonda tablonun sıfırlanacağını ve herkesin yeni bir pozisyon icin yeniden sıralanacağını belirtti.
Kitapları hic okumadı
Dizinin uyarlandığı kitapları hic okumadığını soyleyen Nutter, “Senaryoların bana nereye gittiğimi gostermesine izin vermek istedim. Senaryoların kendi başlangıcı, ortası ve sonu var” dedi.
Spoiler icin yuksek guvenlik onlemleri
David Nutter, HBO ’nun 8. Sezon icin şu zamana kadar aldığı en yuksek guvenlik onlemlerini aldığını soyledi. Dışarıya herhangi bir bilgi sızmaması icin kağıt bile kullanılmayarak cıktı almak yerine iPad kullanıldığını belirtti.
İki yıl gecikti ancak buna değer!
Nutter ’ın yaptığı acıklamaya gore gecikmenin sebebi gorsel efektler.
“Arkadaşlarım yaratım aşaması icin cok zaman harcıyorlar ve GoT, yarım fırınlanmış calışmayı bulacağınız en son yer, bu yuzden cerceveyi olabildiğince fazla kapasiteyle doldurup gercek gibi yapıyorlar. Bu, gosteriden cıkan inanılmaz kalite icin odemeye değecek kucuk bir miktar.”
Kaynak 1