Gunumuzde ozellikle Turk dizileri, sinema ve televizyon dunyasına pek cok yeni yetenek kazandırıyor. Bazı oyuncular yıllarca farklı farklı yapımlarda rol alıp canlandırdığı tek bir karakterle şohrete kavuşup zirveye cıkabiliyor. O isimlerden biri de 2009 ’dan itibaren pek cok dizide rol almasına rağmen yıldızı 2015 yılındaki Guneşin Kızları diziyle parlayan Tolga Sarıtaş…
Turk dizilerinde rol alan oyuncular, doğru senaryo ve doğru karakterle bir anda şohrete kavuşabiliyor. O isimlerden biri de Guneşin Kızları dizisiyle yıldızı parlayan Tolga Sarıtaş…
Genc oyuncu 30 Mayıs 1991 ’de İstanbul ’da doğdu. Aslen Sivaslı olan Tolga Sarıtaş, Halil Akkant Lisesi ’nden mezun oldu
Babası tekstilci annesi ise ev hanımı. Kendisine cok benzeyen bir erkek kardeşi var. Kendi deyimiyle hayatı oğrenmeye ise lise yıllarında başladı
Annesi gercek dunyayla tanışması icin bir mobilyacıya cırak olarak verdi. Sonrasında bir arkadaşının babasına yardım etmek icin pazarcılık yaptı
O yaşlardan beri tek isteği hayata atılmaktı. Dersleri cok iyiydi ve her zaman sosyal bir cocuk oldu. Surekli yeni uğraşlar yeni keşifler peşindeydi
8 yaşında bağlama calmaya başladı, tiyatro kursuna yazıldı. Ardından once bas gitara sonra bateriye merak saldı
Rock ’n roll ’la tanışınca arkadaşlarıyla profesyonel bir grup kurdu ve kucuk barlarda sahneye cıkmaya başladı. Ardından tiyatro girdi hayatına
19 yaşında Ozlem Tekin ’in “Kimse Bilmez” adlı şarkısının klibinde rol aldı
Muzik ve tiyatroyu harmanladı. Universitede ise tercihi İstanbul Universitesi Acık Oğretim Fakultesi Coğrafya bolumunden yana oldu
O zamanlar Esenyurt Belediye Tiyatrosu ve Tiyatro Zeytindalı ’nda tiyatro sahnelerinde oynuyordu. İlk kez ise 2009 yılında Bahtı Kara filmiyle kamera karşısına gecti
Sen de Gitme, Arka Sokaklar, Oyle Bir Gecer Zaman Ki gibi dizilerdeki kucuk rollerin ardından “20 Dakika” adlı dizide Ferdi karakterine hayat verdi
En iyi performansını ise Muhteşem Yuzyıl ’da Şehzade Cihangir roluyle sergiledi. Bu rol aynı zamanda Guneşin Kızları ’ndaki Ali karakterine giden yolun başlangıcıydı
Muhteşem Yuzyıl ’dan sonra “Benim Adım Gultepe” de rol alsa da asıl cıkışını Guneşin Kızları ’ndaki Ali karakteriyle yakaladı
Dizide kendisine şimdilerde unlu bir oyuncu olan Hande Ercel eşlik ediyordu. Aynı zamanda Emre Kınay, Evrim Alasya, Dilan Cicek Deniz ve Teoman Kumbaracıbaşı gibi oyuncularla calıştı.
Şimdilerde ise 2017 yılında başlayan ve bir teror saldırısı sonrası hayatı tamamen değişen Kıdemli Usteğmen Yavuz Karasu ’nun hayatının anlatıldığı Soz dizisindeki roluyle gundemde
Dizide başrolu yani Usteğmen Yavuz ’u canlandıran Tolga Sarıtaş, dizideki başarılı performansıyla Uluslararası 46. Uluslararası Emmy Odulleri ’nde En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gosterildi Genc oyuncu, 20 ulkeden, 11 farklı kategorinin yer aldığı ve 19 Kasım ’da gercekleşecek torende Brezilya ’dan Julio Andrade, Kanada ’dan Billy Campbell ve Danimarka ’dan Lars Mikkelsen ile yarışacak
Tolga Sarıtaş ’ın Instagram ’da ise 4.2 milyon takipcisi var. Emmy adaylığıyla birlikte şohreti katlanarak artacak gibi gorunuyor… Kaynak; 1 2 3