Son yıllarda televizyondan uzaklaşıp dizi film platformlarında vakit gecirir olduk. Hatta neredeyse bir yaşam bicimi haline geldi. Dizileri konuştuk, tartıştık, onerdik ya da eleştirdik. Bu konuda yavaş yavaş bağımlılığa giden donemler yaşamadık değil. Tum bu surecte ise Netflix buyuk rol oynadı. Art arda yayınladığı yapımlar yıllarca konuşulacak kadar gundem yarattı. Şuphesiz en iddialı yapımlarından biri de teknolojiye dair yakın gelecek tasvirleri izlediğimiz Black Mirror oldu. Biz dizinin 5. sezonunu heyecanla beklerken Netflix, Black Mirror: Bandersnatch adında interaktif bir bolumle cıktı karşımıza…
Son yıllarda yukselen trend şuphesiz ki internet dizileri. Netflix ise internet yapımlarına yon veren bir dizi-film platformu olarak cıkıyor karşımıza
Netflix ’in en iddialı yapımlarından biri olan ve 4 sezonuyla da cok ses getiren Black Mirror ’un 5. sezonunu merakla bekleyen herkes bambaşka bir surprizle karşılaştı
Netflix, Black Mirror: Bandersnatch ’i duyurdu. Film formatında olan ve dizinin diğer 4 sezonundan ayrı tutulan ozel bolum interaktif şekilde tasarlandı
Aslında herkesi heyecanlandıran da buydu. İzleyiciler yaptıkları secimlerle diziye yon verebiliyor. Doğal olarak yaptıkları her secim dizinin gidişatını ve sonunu değiştiriyor
Dizinin interaktif olması elbette mizah malzemesi haline gelmesine neden oldu. Eski Turk filmlerinden futbola neler neler konuşuldu
Aslında Netflix Turkiye ’nin attığı bu tweet de buna onayak oldu diyebiliriz… Verdiğim kararların sonucunu gorunce ben 😩 #BlackMirror #Bandersnatch pic.twitter.com/FIN3mH5Qzg
— Netflix Turkiye (@netflixturkiye) December 28, 2018
1. İşte Twitter ’da Bandersnatch ’le ilgili atılan komik tweetler İbo Show: Bandersnatch pic.twitter.com/IiviCeOJgB
— Mamba (@mambathewhite) January 2, 2019
2. Kurtlar vadisinde Black Mirror esintileri pic.twitter.com/KQAmlFYeeA
— Jilet Samet (@samobisus) January 1, 2019
3. Black Mirror: Bandersnatch Ali Koc ve Transfer Donemi edition pic.twitter.com/6gByRDH5aD
— possibly (@onuralpwashere) January 1, 2019
4. Biz olmuşuz Black Mirror pic.twitter.com/O98nprTdUG
— Aykut Elmas (@onudabitirin) December 29, 2018
5. black mirror izleyenler internette yine teror estiriyor. burasi black mirror olsun istiyorlar bizden utaniyolar borek yemek cay icmek yasaklansin diyolar herkes black mirror yapsin istiyolar mekanik plastik sevdasina dusmusler
— doumbia (@qamberdesouza) December 29, 2018
6. Bandersnatch izliyorum pic.twitter.com/Jn1fSTsd5f
— (leb)²- i³ (@leblebizm) December 31, 2018
7. Kurtlar Vadisi: Bandersnatch pic.twitter.com/mqlOv1rBDa
— alperenyalc (@alperenyalc) January 2, 2019
8. black mirror ’daki elemanı oyle bir yonlendirdim ki yirmi liraya sahne alıyor şimdi aksaray ’da harika bir final oldu
— Cem Yarmuş (@cemyarmus) December 28, 2018
9. Black Mirror ’da yonettiğim hayatta tercihlerim sonucu cocuk ilk defa ot icti, LSD kullandı ve intihar etti. Kendi hayatım yetmiyormuş gibi başka hayatlar da kararttım. Allah kahretsin.
— Ata Sozutok (@atasozutok) December 29, 2018
10. Bandersnatch'te bazı secimler algoritma tarafından loop'a duşurulup sistemin istediği secimi yapmamız sağlanıyor. Aşağıdaki sahne de bunun en onemli orneği pic.twitter.com/NJjmfJoWji
— S. Nalcakar (@snalcakar) 31 Aralık 2018
11. Black mirror da seceneklerle cocuğu sigortalı bi işe soktum pic.twitter.com/WJcD839COq
— Ayse Hatun (@cokkorkuyom) December 29, 2018
12. Black Mirror ’da #Bandersnach bolumunu interaktif yapmışlar size soruyor, sizin cevabınıza gore bolum şekilleniyor. Bizde bunu duşunemiyorum ‘Tahir diye oylesine cığlık at ’ ya da ‘Nefes diye muhtarın evini silahla bas ’ falan pic.twitter.com/RfCPQgxkVb
— Ata Benli (@atabenli) December 30, 2018
13. Black Mirror – Bandersnatch yaptığımız secimlerin aslında nasıl da anlamsız olduğunu gosteriyor. Ozellikle şu sahneye bayıldım pic.twitter.com/D84N7hlCVP
— S. Nalcakar (@snalcakar) December 30, 2018
14. Black Mirror Bandersnatch bolumunde interaktif olarak secenekler sunuyor ve secimlerimizle dizinin akışını biz belirliyormuşuz.. Bakalım neler olacak pic.twitter.com/rRhjzFvnks
— Tutankhamun (@ankaralitutank) December 28, 2018
15. black mirror bandersnatch: muptezel samet ozel pic.twitter.com/wutDyZGTZR
— toprak (@toprakkagnici) December 29, 2018
16. #Bandersnatch izliyorum, hangi şıkkı işaretlesem acaba? pic.twitter.com/GkmAukUvJs
— Kemal (@Kemal_Uyumaz) December 29, 2018
17. Black Mirror Bandersnatch ’te mutlu sona ulaştık 😍 pic.twitter.com/6BKNacOZX3
— Uşak Belediyesi (@usakbld) December 30, 2018
18. Black Mirror ’un interaktif bolumu harika olmuş. Ben bu sonuca ulaştım. pic.twitter.com/cJPO3ADqSb
— Emre Ayaz (@emreayazjj) December 29, 2018
19. black mirror ’da elemanı istifa ettirdim yayınevinde işe başladı altıyuz sayfalık kitap editliyor şu an
— Cem Yarmuş (@cemyarmus) December 28, 2018
20. Black Mirror Bandersnatch izliyoruzdur. Verelim bakalım… karar @bersanicli pic.twitter.com/xIBWFMPEOO
— Nehirbaharengin (@nehirbaharengin) December 29, 2018
21. Iste en sevdigim film… black mirror bandersnatch pic.twitter.com/ST7ueHlvRN
— Gokalp Kayır (@gklpkyr) December 29, 2018