Ricky Gervais ’in bu ayın 8 ’inde Netflix ’te yayımlanan yapımı After Life izleyenler tarafından cok olumlu tepkiler ile karşılandı. Eğer diziyi izlediyseniz muhtemelen hem guldunuz, hem ağladınız sonra tekrar guldunuz ve tekrar ağladınız. Ha eğer izlemediyseniz de kesinlikle izlemenizi oneriyoruz. Ricky Gervais ’in diğer yapımlarında olduğu gibi gulmekten insanın karnına ağrılar sokan sahneler vardı. Gulup eğlendirmenin yanı sıra, sık sık yaşama ve olume dair, insanlığa ve insan olmaya dair bir ton diyalog ve mesaj iceriyor After Life. Kucuk bir İngiliz kasabasının yerel gazetesinde calışan Tony kanserden dolayı hayata gozlerini yuman eşinin acısı ile mucadele ediyor. Eşinin olumunden sonra onu mutlu eden tek şeyin de artık olmadığı duşuncesiyle daha da fevri ve iğneleyici bir yapıya burunuyor. İntihara meyilli olması da cabası. After Life hafif yaşlı gozler ve boğaza duğumlenen kahkahalar ile izleyeceğiniz harika bir dizi. Biz de ListeList ailesi olarak After Life ’taki zaman zaman dokunaklı, bazen huzunlu ve bazen de mutlu eden 15 anı sizin icin derledik.
Not: Bu liste spoiler icermektedir.
1. Tony ’nin kanserden olen eşinin ona bıraktığı video mesajlar
”Eğer bunu izliyorsan ben artık buralarda değilim demektir. Bunların hicbirini senin yuzune soyleyemem, fazla utanc verici olur.”
”Senin icin tabii ki, benim icin değil. Ne kadar sevimli olduğunu duymak konusunda asla iyi değilsin.”
2. Tony ’nin gazete haberi icin ziyaret ettiği ve bir yıl once eşi olen yaşlı adamın anlattığı hikaye
Ne olursa olsun eşine yaşadığı her şeyi anlatıyor cunku ”Bir şey paylaşılmadığı takdirde yeterince iyi olmaz.”
3. Tony ’nin eşinin mezarına gittiğinde tanıştığı hanımefendi Anne ile diyalogları
Anne, Tony ’e kocasıyla 48 yıldır anlaşmazlık yaşamadığını soyluyor.
Tony de ”Benim o kadar vaktim olmadı.” diyor.
4. Tony ’nin babasının bakıcısı Tony ’e Alzeihmer hastası olan insanlara iyi davranmamız gerektiğini soyluyor
”…hala bir şeyler hissediyor olabilirler.”
5. Tony ve vefat eden eşinin tatlı mı tatlı video klipleri
İzleyenlere sevginin ve sevmenin ne kadar guzel ve paha bicilemez olduğunu hatırlatıyor.
6. Tony ’nin kopeğine olan sevgisi
Tony yaşamına son vermek istediğini defalarca kez soylese de kopeğini yalnız bırakacağını duşunduğu icin vazgeciyor.
7. Gunun sonunda hepimizin insan olduğunu ve aslında hepimizin aynı olduğunu gosteriyor
Hikayelerimiz ne olursa olsun aynı hissiyatları paylaşıyoruz.
Tony, uyuşturucu bağımlısı olan Julian ’a: ”Hala bir ortak noktamız olduğuna inanamıyorum.”
”İkimiz de partnerlerimizi kaybettik, ikimiz de acılarımızı uyuşturmaya calışıyoruz. İkimiz de birer kaybedeniz.”
8. Anne ’in Tony ’i gerceklerle yuzleştirdiği an
”Sadece kendimiz icin değil başkaları icin de yaşıyoruz.”
”Sahip olduğumuz tek şey cevremizdeki insanlar. Olmeden evvel birbirimize mucadelemizde yardım etmeliyiz.”
”Kendimiz icin huzunlenip başkalarını da uzmenin bir manası yok.”
9. Tony ’nin mesleğinde hic ilerlemediğini soylediği an
”Butun boş vaktimi karımla gecirmek istiyordum.”
10. Anne ’in Tony ’e verdiği şahane oğutler
”Mutluluk harika bir şey. O kadar harika bir şey ki o mutluluğun senin olup olmaması onemli değil.”
”İyi insanlar başkaları icin iyi şeyler yaparlar. Hepsi bu.”
11. Gazetede yeni calışmaya başlayan Sandy ’nin Tony ’e mutlu olması icin yalvardığı an
Sandy, Tony ’e ”Beni, senin eşini sevdiğin kadar seven biriyle birlikte olmak icin sabırsızlanıyorum.”
”Lutfen mutlu ol, kalbimi kırıyorsun.”
12. After Life ’ın insanları dışarıdan gorundukleri gibi yargılamamamız gerektiğini gosterdiği o an
Ozellikle de seks işcilerini…
13. Tony ’nin babasının Tony ’i hatırladığı etkileyici an
Ve Tony ’nin babasına onu sevdiğini soylediği an.
14. Anne ’in kocasının yerine olum acısını cekebileceğini soylediği an
”O acı cekmiyor. Her şeyin bitmiş olduğunu bile bilmiyor. Ben biliyorum ama onun beni ozleyerek yaşamasındansa ben onu ozleyerek yaşamayı tercih ederim. Onu bu kadar seviyorum.”
15. Tony ’nin insanların zaman zaman bocalamasının gayet normal olduğunu gostermesi
Ve insanlar olarak hayatı anlamsız bulsak bile devam etmemiz gerektiğini hatırlatması.
Kaynak