Netflix son yıllarda Turk yapımı dizi ve film projelerine hız kazandırmış durumda. Platform; Hakan Muhafız, Atiye, Kulup, Uysallar, Pera Palas ’ta Gece Yarısı ve Bir Başkadır gibi yapımların ardından şimdi de hikayesiyle dikkat ceken bir bilim kurgu dizisini izleyicilerle buluşturdu. Yakamoz S-245, şimdiye kadar izlediğimiz dizilerden oldukca farklı. Denizaltı ile yurutulen bir araştırmaya katılan deniz biyoloğu Arman ’ın, Dunya ’yı altust eden bir felaketin ardından murettebatıyla birlikte verdiği olum kalım mucadelesini izleyeceğiz. Peki Yakamoz S-245 oyuncuları kimler, dizinin konusu nedir? İşte ilgi cekici konusu ve oyuncu kadrosuyla Yakamoz S-245 hakkında merak edilenler…
Yakamoz S-245 ’in fragmanı gectiğimiz hafta yayımlanmış, Into the Night isimli başka bir bilim kurgu dizisiyle aynı evrende gectiği icin izleyicilerde buyuk bir heyecan yaratmıştı Kıvanc Tatlıtuğ, Yakamoz S-245 ’te denizaltında mahsur kalan bir bilim insanını canlandırıyor. Tatlıtuğ, Into the Night ’ın sezon finalinde de aynı rolle izleyicinin karşısına cıkmıştı.
Dizinin başrolunu Kıvanc Tatlıtuğ, Ozge Ozpirincci ve Ertan Saban paylaşıyor Oyuncu kadrosunda ise Ece Ceşmioğlu, Jerry Hoffmann, Ecem Uzun, Meric Aral, Ersin Arıcı, Onur Unsal, Guven Murat Akpınar ve Hakan Salınmış yer alıyor.
Dizinin yonetmen koltuğunda Tolga Karacelik ve Umut Aral oturuyor Yakamoz S-245 ’in senaryosunu ise Jason George, Atasay Koc, Cansu Coban ve Sami Berat Marcalı gibi isimler kaleme alıyor. Dizinin ilk sezonu 7 bolumden oluşuyor. Dizinin hikayesi ise oldukca ilginc. Guneşte meydana gelen gizemli kozmik olayın ardından gun ışığı insanları oldurmeye başlıyor ve sadece denizin yuzlerce metre altındaki ‘Afotik zone ’ denen bolgede bulunan iki farklı denizaltının murettebatı hayatta kalıyor. Konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkat ceken bu dizi; gerilim ve aksiyon dolu sahneleriyle izleyicilerden tam not almış durumda. İşte sosyal medya kullanıcıların dizi hakkındaki goruşleri👇
1. Oyunculuklar, hikaye, kurgu hepsi on numara. Kıvanc Tatlıtuğ zaten her projesinde olduğu gibi Yakamoz'da da resmen yaşamış. Abartısız soyluyorum şuana kadar ki Turk dizi tarihinin en iyi dizisi. Emeği gecen herkesi kutluyorum 👏🏻 ikinci sezonu bekliyoruz… #YakamozS245 pic.twitter.com/nig54Hvo76
— Serhat Urun (@SerhatUrun3) April 20, 2022
2. hangi ara bitirdiniz ya, kıvanc bile izlemedi daha…#YakamozS245
— kerem〽️🐣⃤ (@culawske) April 20, 2022
3. Oyuncu olmak icin doğmuş harika bir aktorsun sen💫

• Kivanc Tatlıtuğ#YakamozS245 pic.twitter.com/Yo5BhAtO08
— Kıvanc Tatlıtuğ 💧 (@kivanctatlitg_) April 20, 2022
4. #YakamozS245 tabii ki izliycez.. İnto the night ile birleştirecekler sanırım into the night'ın finalinde gormuş cok şaşırmıştım 😌 pic.twitter.com/XadzCPI6be
— 𝕾𝖊𝖉𝖊𝖋 ☪ (@Sedefimm_) April 20, 2022
5. Into the Night sonrası Yakamoz S-245 bir seviye daha yukarıya cıkmış; Kıvanc Tatlıtuğ ’un oyunculuğu ise bu zamana kadar Netflix ’te ki en iyi Turk erkek oyuncu performansı 👏🏻 Into the Night 3. Sezon ’u cok daha heyecanla bekliyorum #YakamozS245 #IntoTheNight
— Arif Can Gundağ (@arifcangundag) April 20, 2022
6. Selcuk Yontem ve Kıvanc Tatlıtuğ, #YakamozS245 ’te baba – oğul karakterlerini oynuyorlar. Aşk-ı Memnu sonrası ilginc bir tesaduf olmuş… pic.twitter.com/3c4SfGODFx
— Dizi Analiz (@dizianaIiz) April 20, 2022
7. Cok uzun bir zaman sonra ilk defa bir oturuşta sezonu bitirdim. ŞAHANE olmuş. Her bolumu mu ayrı heyecanlı,guzel olur. Eli değen herkesin emeğine sağlık. #YakamozS245
— Emel (@biiarkadas) April 20, 2022
8. Bu İstihbaratcı Hatice Celik değil,belki de yeniden kimlik değiştirmiştir.Ama tek bildiğimiz efsane kadın Eylem Mercier.Tayinini isteyerek başka bi yerde,başka bi goreve cıkmış,mucadele ediyor.Efsaneler yaratmış cesur kadın.Tek kelimeyle harikasın #MericAral 🙏🏻❤️#YakamozS245 pic.twitter.com/kuaQ22AGTX
— Şirin Sweety (@EyFetZeyGonK) April 20, 2022
9. saatlerce gulebilirim ahashsha #YakamozS245 🇹🇷 pic.twitter.com/TFNXn2BbxL
— fortik (@fortiiksel) April 20, 2022
10. Aksiyon ve psikolojik olarak cok iyi bir dizi olmuş. Kıvanc iyiydi ama benim adamım kesinlikle #ErtanSaban dokturmuş bence oyunculuğunu
Bu arada reelde denizaltında gorev yapanların Allah yardımcısı olsun celik gibi sağlam sinir lazım, icim darlandı benim #YakamozS245 pic.twitter.com/hBnm0vaZLu
— … 𝒔𝒆𝒓𝒂𝒑 🦋 (@Leylaserap5834) April 20, 2022
Kaynak: 1