Gunluk, haftalık, aylık ve yıllık… Evet, burc yorumlarından bahsediyoruz. En ilgisiz olanın bile merak ettiği, şoyle ucundan bir goz attığı burc yorumlarından sıkılanlar icin biraz eğlenceli bir şeyler hazırlamak uzere cıktık yola. Once Yıldız Tilbe daha sonra Sezen Aksu şarkılarını burclarla eşleştirdik.
Elbette Turkiye ’nin mega starı Tarkan olmadan olmazdı. Yıllardır her ruh halimize eşlik eden, dudu dudu dedirten, yakalarsamdan sonra mucuk mucuk opturen, bazen duşunduren, bazen huzunlendiren ama hep cok guzel Tarkan şarkılarıyla burcları eşleştirdik. Bakalım ortaya neler cıktı…
1. Koc – Gul Doktum Yollarına Koc burcları, istediklerini elde etmek icin her şeyi yaparlar ve bu konuda oldukca etkilidirler. Her zaman dikkatleri uzerlerine cekmeyi başarırlar ve ovguden cok hoşlanırlar. Oldukca “ben” merkezcidirler. Aşk hayatlarında ise tutkulu oldukları kadar otoriter olurlar. Karşısındaki insanı etkilemeyi cok iyi bilirler ve kendilerine her zaman guvenirler. Oldukca sabırsız olurlar, eğer bir şey uzun surerse cabucak sıkılabilirler. Tum bunlar Tarkan ’ın tek bir şarkısını işaret ediyor; Gul Doktum Yollarına.
“Gozlerinden okunuyor, beni seviyorsun. Sozlerin seni ele veriyor, sen de istiyorsun. Eninde sonunda benim olacaksın, hadi naz yapma. Sevgiyi, aşkı bende bulacaksın, yabana atma. Bıktırma, usandırma, yeter beni kızdırma…”
2. Boğa – Gulumse Kaderine Boğa burcları en cok guvenirlilikleriyle bilinirler. Oldukca sağlam yapıları vardır. Kendilerini mutlu etmeyeceğini duşundukleri şeylerden net bir şekilde vazgecerler. Mantıkları kadar duygularına da guvenirler, cok guclu değer yargıları vardır. Bu sağlam, otoriter ve duygusal tarafları en mantıklı kararı vermeleri ve kararlarının arkalarında durmaları icin en destekleyici ozelliklerdir.
“Değer mi hic? Boş yere kusme duşlerine, inan Onun da yanına kalmaz. Bırak gitsin uzulme, hayat sevenlerin yanındadır. Unutma Gulumse kaderine. Yak butun fotoğrafları, ona ait butun eşyaları, bu gece umitlerini al koynuna, gun doğmadan unut insafsızı…”
3. İkizler – Arada Bir İkizler burcunun kararsızlığını bilmeyen yoktur. Aynı anda bircok duyguyu yaşayabilirler. Dışarıdan hep eğlenceli gorunseler de ciddi bir yanları vardır ve kolay kolay kimseye gostermezler. Tek bir kişilik onlar icin yeterli değildir, bu nedenle aslında hayata bircok farklı acıdan bakmayı seviyorlar diyebiliriz. İkizler ’in tum bu ozellikleriyle arada bir yaşanan duygu değişimlerini anlattığı Tarkan ’ın şarkısı “Arada Bir” tam da İkizler icin.
“Kıyamam ağlama karaları bağlama, gecer bu da gecer umuduna darılma. İnsanız arada bir dengemiz şaşabilir, akıl başa donunce yine sevgiye eğilir. Arada bir ben de kadere kusuyorum, esip savurup mangalda kul bırakmıyorum. Arada bir bile bile aşkı uzuyorum, yeniliyorum kendime kabul ediyorum…”
4. Yengec – Yolla Yengec burcları, uzuntulerini de mutluluklarını da dibine kadar yaşarlar. Adeta ortaları yoktur. Yengec burclarında neşe-uzuntu, iyilik-kotuluk adeta hepsi bir aradadır. Guvenmedikleri insanlara karşı aşılamaz duvarları vardır. Ancak o duvarları aşabilen yani guvendikleri kişileri de el ustunde tutarlar. Oldukca icine kapanık olurlar, sorunlarını kolay kolay paylaşmazlar. Kendi doğruları vardır. Tum bu ozellikler bizi “Yolla” şarkısına goturuyor.
“Yolla, yolla kaderim yolla, acıları bana yolla. ne de olsa dert babasıyım ya ben. Vur ya, lafı mı olur, vur ya, duşene bi de sen vur ya, ne de olsa sabır taşıyım ya ben. Bendeki de can, insanım en nihayetinde. Tut, cek elimden, umidim ucurumun eşiğinde Ooof! İcime icime ata ata pat diye patlayacağım valla, Ooof! Bu gidişle sonunda salıcam aklı cayıra…”
5. Aslan – Kıl Oldum Aslan burclarının en belirgin ozellikleri gosterişi ve on planda olmayı sevmeleridir. Gittikleri her ortamda dikkat cekerler, adeta sahne insanı olurlar. Yaşam gucunu, liderliği ve asaleti temsil ederler. Oldukca yaratıcıdırlar. Genellikle eşsiz bir kişiliğe sahip olurlar, bir aslan burcu arkadaşınız varsa onun gibi başka birini tanımamış olmanız mumkun. Asalete ve gosterişe verdikleri onem ve liderlik ozellikleri birleşince cevresindeki birine Tarkan ’ın Kıl Oldum şarkısını bağıra bağıra soyleme potansiyelleri vardır?
“Takmış takıştırmış, surmuş suruşturmuş. Bir dağınıklık, bir rukuşluk, kıl oldum abi. Giyinmiş rengarenk, perperişan hali. Ustelik corabı da kacmış, kıl oldum abi. Kacacak yer ararım gorsem karanlıkta, başına guneş mi gecti ne oldu sana…”
6. Başak – Dilli Duduk Başak burcları oldukca titiz ve duzenli olurlar. Genellikle mantıklarıyla hareket ederler, hatta cevrelerinde duyguların hakim olması onları rahatsız edebilir. Tum kararlarını uzun araştırmalar, karşılaştırmalar sonucu alırlar. İşlerini şansa bırakmazlar. Durustluğe cok onem verirler. Ayakları yere sağlam basar, ne istediklerini bilirler ve karşısındakini ozguvenleriyle ezebilirler.
“Soz gumuşse sukut altındır. Masal okuyor bilmiyor o zır deli, ruzgar eken fırtına bicer, kendi duşen ağlamaz yani. Sen sen ol kalp kırma, uykuların kacar sonra. Akıllı ol oyuna gelme, tepe takla olursun, eden bulur sonunda. Pireyi deve yaptı dilli duduk, ateşe bile bile korukle gidiyor, kendi kuyusunu kazıyor enayi, cırcır otuyor. Bana gore hava hoş kendi bilir, beni bilen iyi biliyor. Boşa cabaları bu gonullerde, hukmu gecmiyor…”
7. Terazi – Olurum Sana Terazi burcları guzelliği, estetiği ve naifliği temsil ederler. Kaba ve uyumsuz insanlardan nefret ederler. Oldukca sakinlerdir, hayatları boyunca dengeyi ve huzuru ararlar ve mumkun olduğunca sağlamaya calışırlar. Bu aşırı denge arayışı coğu zaman onları dengesizliklere surukler. Aşk hayatlarında ise ciddi ilişkilerin insanları değillerdir. Flort etmeyi severler ama hak ettiğini duşundukleri insana da sonsuz bir aşk sunarlar. Terazi burclarının aşklarının gercek olup olmadığını anlamak ise tecrube etmeden mumkun değildir. Bu nedenle Terazi burclarına “Bu aşk bizi yola getirmeli” diyoruz…
“Sen daha onceleri nerelerdeydin. Demlendim kollarında, ateşinde. Ben nasıl da senden boyle habersizdim, yenilendim dudaklarında. Yok yok sende, o da benim gibi gozu kara belli, serserim deli dolu terelelli. Bu aşk bizi yola getirmeli Olurum sana olurum şışşt zilli…”
8. Akrep – Dedikodu Burc kuşağının en tutkulu ve hırslı burcu akreplerdir. Oldukca sevimli ve comert olsalar da hic kimseye kolay kolay guvenmezler. Kırılgan olurlar ve onları uzen biri karşısında asla susup oturmazlar. Yapabilecekleri tek şey intikam almak olacaktır. Aşkta oldukca tutkulu olurlar. Her zaman sevilmek isteseler de aşk dolu kalplerini saklamak ve gucsuz gorunmemek icin kibirli olurlar.
“Yureği sızlamadan canımızı yakanın, er yada gec verecek hesabı var. Sebebi sebebinden ayıranın, iki elim yakasında mahşere kadar…”
9. Yay – Hepsi Senin Mi? Yay burcları ozgurluklerine cok duşkundur, surekli yeni şeyler oğrenmek isteğiyle yanıp tutuşurlar. Fikirleri oldukca değişkendir ve bunun cok doğal olduğunu duşunurler. Dostlarına onem verirler, sevimli ve neşelidirler. Kendilerine cok guvenirler ve bunu her fırsatta belirtirler. Sosyal cevreleri icin onemli olduklarını bilirler ve bu da ozguvenlerini daha da yukseltir. Yay burclarının aşk hayatları fırtınalıdır, yaptıkları hataları gizlemek icin cabalamazlar. Ozgurluklerinin birlikte oldukları kişi tarafından kısıtlanmasından nefret ederler. Cok aşık olsalar da karşı tarafın bunu bilmesini ve aşk karşısında gucsuz gormesini istemezler.
“Başkası olma kendin ol, boyle cok daha guzelsin. Ya gel bana sahici sahici, ya da anca gidersin. Anasının kuzusu, ciğerimin koşesi, kız bu neyin cakası, kız hepsi senin mi? Hepsi senin mi? Oynama şıkıdım şıkıdım, ah yanar doner a-acayipsin. Ne deli ne de divaneyim, biliyorum sonunu, sanma uğruna viraneyim…”
10. Oğlak – Hup Oğlak burcları işlerine ve maddi guclerine cok onem verirler. Calışmayı severler. Sorumluluklarının her zaman arkasında dururlar. Kendinden emin bir yapıları vardır, dışarıdan soğuk gorunseler de aslında cok samimi ve icten insanlar olurlar. Aşka hayatlarında başta mesafeli dursalar da aşık oldukca ve guvendikce sadık birer sevgili olurlar. Oğlaklar icin kalpten kalbe o yolu bulmak gerekir ?
“Kalpten kalbe bir yol varsa, bu aşktır elbet. Ruzgarın yetti bana, koptu bir kıyamet. Ac kapını, ben geldim, giydiğim ateşten gomlek. Kuş sutuyle beslerim seni, mis yerine koklarım seni. Kalbimin sarayları senin, sen ağlat ben severim seni…”
11. Kova – Şımarık Kova burcları ozgunluğun burclarıdır. Gelişmeyi ve değişmeyi severler. Hem mantıklarını hem de duygularını eşit bicimde kullanabilirler. Ozgurluk ise vazgecemeyecekleri tek şeydir. Bu yuzden birine kolay kolay bağlanamazlar. Genellikle ilişkileri kısa sureli olur, istediklerini mutlaka elde ederler. Gercekten aşık oldukları kişiye ise sonuna kadar bağlı olurlar. O buyuk aşk gelene kadar ise “Şımarık” şarkısını soylerler?
“Seni gidi fındıkkıran, yılanı deliğinden cıkaran, kaderim puskullu belam, yakalarsam…”
12. Balık – Dudu Balık burcları genelde dışarıdan sakin gorunseler de ic dunyalarında fırtınalar kopar. Oldukca hayalperest ve duygusaldırlar. Sezgileri cok kuvvetlidir. Ruh halleri değişkendir. Aşk hayatlarında ise aşık oldukları insana kendilerini adeta adarlar. Onu mutlu etmek icin ellerinden geleni yaparlar. Sevdikleri kişinin etrafında fır donduklerini soylesek yalan olmaz?
“Bu gonul ona torpil geciyor, etrafında fır donuyor. El bebek gul bebektir o… Ne yapsa inadına hoş goruyor, kara kara duşunduruyor…”