James McKinsey Biyografisi McKinsey, uluslararası yonetim hizmetleri sunan bir şirketidir. 1926 yılında James McKinsey tarafından Chicago'da kurulmuştur. James McKinsey, 4 Haziran 1889 tarihinde Missouri, ABD ’de James Madison McKinsey ve Mary Elizabeth (Logan) McKinsey'nin oğlu olarak doğmuştur. Normal devlet okullarında okuduktan sonra Central Missouri Universitesi'nden 1912 yılında Pedagoji lisansı ile mezun oldu. Mezun olduktan sonra Warrensburg Oğretmenler Koleji'nde bir oğretmen olarak gorev aldı.

Bir yıl sonra hukuk okumak icin Arkansas Universitesi'nde Hukuk Fakultesinde eğitime başladı. 1914 yılında da St. Louis Universitesi'nde muhasebe eğitimi aldı ve mezun olunca St. Louis Universitesi'nde muhasebe eğitimi oğretim gorevlisi oldu. 1917'de Felsefe Lisansı (B.Phil.) derecesini aldığı Chicago Universitesi'ne girdi. James McKinsey, I. Dunya Savaşı'nda ABD Ordusu'nda gorev yaptıktan sonra, Chicago Universitesi'ne dondu. 1919 yılında ticaret alanında yuksek lisansını elde etti ve Yeminli Mali Muşavir (CPA) sınavından gecti ve Illinois Eyaleti'nde yeminli mali muşavir olarak calıştı.
1917 yılında Chicago Universitesi'nde başladığı muhasebe oğretim gorevini 1935 yılına kadar devam ettirdi. 1926'da profesorluğe yukseltildi. 1920-1921 yıllarında Columbia Universitesi'nde ders vermiş ve 1921'de ozel bir muhasebe uygulamasına katılmıştır. 1922'de ilk buyuk calışması olan Butce Denetimi'ni yayınladı
James McKinsey, Chicago'da 1926 yılında uluslararası yonetim hizmetleri sunan bir şirket kurdu. “McKinsey & Company” adındaki bu şirket 1939 yılında yeniden yapılandırıldı. Chicago ’da kurulan dunyanın ilk yonetim danışmanlığı şirketinin merkezi New York ’ta bulunuyor. Dunya genelinde 60 ’tan fazla ulkede ofisi ve toplamda 10 binden fazla calışanı vardır. McKinsey ’nin Turkiye ’de ise Ankara ve İstanbul ’da olmak uzere 2 ofisi bulunuyor.
McKinsey, deneyimli yoneticiler yerine yeni universite mezunlarını işe alan ilk yonetim danışmanıydı. 1980 ve 1990 ’larda, firma uluslararası olarak genişledi ve yeni uygulama alanları kurdu. 1951 ’de 88, 2000 ’lerin başındaysa 7700 personeli vardı, 2018 yılında da 27.000 personeli vardır.
Yaptığı işler ve iş ortakları konusunda ketumluğuyla bilinen McKinsey ’nin internet sitesinde “buyumenin teşvik edilmesini ve ekonomik fırsatların kullanımını” amaclayan stratejiler geliştirmek ve uygulamak icin hukumetlerle birlikte calıştıkları belirtiliyor.
McKinsey ’nin daha once danışmanlık yaptığı ulkeler arasında Lubnan, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Pakistan, Myanmar, Porto Riko ve İngiltere de var.
James McKinsey, 30 Kasım 1937 tarihinde Şikago, Illinois, ABD ’de zaturreden 48 yaşında olmuştur.