Allen Hulsey Biyografisi 21 Mart 2015 tarihinde Atv ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Elin Oğlu” adlı canlı yayınlanan talk-show programındadır. Allen Hulsey, 8 Şubat 1985 tarihinde ABD, New York, Rochester ’de doğmuştur. Babasının gorevi yuzunden 7-11 yaşları arasında cocukluğunu Turkiye ’de Ankara ve Konya'da gecirdi. O yuzden şimdi Turkcesi cok iyi. Bir suredir istanbul'da yaşıyor. Turkiye ’den sonra gittikleri Almanya ’da babası onu yatılı okula vermiş. Almanya'da yatılı okul gunlerinde gitara ve muziğe sevdalanmış. Liseyi ise cok daha uzakta Dallas Texas'da bitirmiştir. ABD. Boston, Massachusetts'te bir ozel okul olan Berklee College of Music okulunda burslu okuyarak muzik eğitimi aldı ve 2006 yılında mezun oldu. Okul sonrası 2012 yılına kadar New York ’da muzisyenlik yapmış.

Boston'da, Cocuk Psikolojisi, Cocuklar icin Muzik ve Edebiyat, 0-6 Yaş Arası Coğitim almış. New York'ta 2006 yılından beri surdurduğu ozel derslerinin yanı sıra, Kidville, Free To Be Under Three ve Hepburn Music School gibi New York'un en başarılı eğitim programlarında cocuklarla calışmış. New York ’da yaşarken Berklee ’de tanıştığı Emre Atabay ’la beraber Muj grubunu kurdu. Bebekleri cok sevdiği icin doğum gunlerinde onlara muzik yapmaya gidiyordu. Ayrıca New York ’ta Bowery Ballroom, Blender Theater, Webster Hall, Paperbox gibi yerlerde sahneye cıkıyordu. 2013 yılında tatil icin istanbul ’a geldiğinde İstanbul'da pek cok sahnede kendine yer bulmuş. Hayal Kahvesindeki konserinde Gripin'den Birol Namoğlu, Kadıkoy Shaft'ta sahne alırken Mabel Matiz eşlik etmiş.
İc camaşırları ve corapları hep siyah olan Allen Hulsey, mutlaka bileklik ya da kendi yaptığı kolyen olduğu icin Rolling Stones, Velvet Underground, David Bowie, Jimi Hendrix gibi rock yıldızlarının tarzından etkilendiğini belirtmektedir.
Turkiye ’de en az 42 ilce gezdiğini belirten Allen Hulsey, cok Gezenler Kulubu ’nun bir uyesi olmak istiyor.
Allen Hulsey, durmayı sevmeyenlerden. Yeninin ve farklının peşinde. İyi de bir aşcı. Bu yuzden “Gourmet Guitar” konseptini hayata gecirmiş. Yemek ve muzik kulturunu bir arada harmanlayarak keyifli ve ozgun etkinlikler yapıyor. Muzik ziyafeti ile damak zevkini birleştiren “Gourmet Guitar” etkinlikleri New York'ta başlamış ve Amerikan futbolcularından, hokey oyuncularına; tasarımcılardan film produktorlerine; sanatcılardan belgeselcilere; borsacılardan muzisyenlere; avukatlardan cocuk eğitim kurumlarına gitmiş. Allen, her organizasyona ozel olarak hazırladığı gurme menulerin ardından tatlıyla birlikte akustik gitar performansını servis ediyor ve gelenlere ozel bir konser ziyafeti cekiyor. “İki yaşımdan beri yemek yapıyorum desem abartmış olmam” diyor Hulsey, “cocuklarla ve yemekle aram iyidir!” “Bir donem New York'ta restoranda calıştım. Şeflik de dahil akla gelebilecek her işi yaptım diye de ekliyor.
21 Mart 2015 tarihinde Atv ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Elin Oğlu” adlı canlı yayınlanan talk-show programını Omur Varol ve Sinan Calışkanoğlu beraber sunmaya başladı. Turkiye'de hayatını surduren, farklı milletlerden Robbie-Lee Valentine (İngiltere), Allen Hulsey (ABD), Emrach Uskovski (Slovakya), Andrey Polyanin (Rusya), Manuel Reina (İspanya), Danilo Zanna (İtalya), Chaby Han (Cabi) / Han Chang-yub (Guney Kore), Antonio Stokes (ABD), Medoune Niang (Senegal), Masataka Kobayashi (Japonya) ile masaya oturdular.