Cemre Ebuzziya Biyografisi 2019 yılında Uluslararası İstanbul Film Festivalinde “Kız Kardeşler” filmindeki rolu ile En İyi Kadın Oyuncu Odulunu kazandı. Cemre Ebuzziya, 1989 yılında İstanbul'da doğmuştur. Anne ve babası kendisi doğmadan boşandı. Yonetmen Umit Utku ’nun torunudur. Annesi Nilgul Utku ’dur. Gazeteci Ebuzziya Tevfik dedesinin dedesidir. Dedesi ise siyasetci Ziyad Ebuzziya ’dır. Halası seramik ve cam tasarımcısı Alev Ebuzziya ’dır. İstanbul ’da Pierre Loti Lisesi ’ni bitirdikten sonra ABD ’de North Carolina School of the Arts Universitesi ’nden 2011 yılında mezun oldu.
Cemre Ebuzziya, dizi oyunculuğuna Muhteşem Yuzyıl'daki Helena karakteriyle başladı. 'Ben Onu Cok Sevdim' ve 'Galip Derviş' dizilerinde kısa sureyle oynadı. İlk uzun metrajlı filmi 'Bulantı' ardından 'Kasap Havası'nda da rol aldı. Zeki Demirkubuz, Ferzan Ozpetek, Hiner Saleem, Emin Alper, Ciğdem Sezgin, Ali Aydın, Tolga Karacelik, Cem Yılmaz gibi yonetmenlerin filmlerinde rol aldı.
Cemre Ebuzziya, 2020 yılında Antalya Altın Portakal ’da Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması ’nda juri uyesi olarak gorev yaptı.
2019 yılında yonetmenliğini ve senaristliğini Emin Alper'in yaptığı “Kız Kardeşler” filminde Reyhan karakterini canlandıran Cemre Ebuzziya ile Ece Yuksel, Helin Kandemir, Mufit Kayacan ve Kayhan Acıkgoz'un yer aldığı filmin ilk gosterimi 69. Berlin Uluslararası Film Festivali'nin "Ana Yarışma" bolumunde gercekleştirildi.
Kız Kardeşler filmindeki rolleriyle 2019 yılında Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Odulu Cemre Ebuzziya, Ece Yuksel ve Helin Kandemir ’in oldu.
Odulleri :
2020 - 53. Sinema Yazarları Derneği Odulleri, En İyi Kadın Oyuncu (Kronoloji)
2020 - Ucan Supurge Kadın Filmleri Festivali, Ucan Supurge Kadın Filmleri Festivali (Kız Kardeşler)
2019 - Uluslararası İstanbul Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Odulu (Kız Kardeşler)
Filmleri ve Dizileri :
2021 - İlginc Bazı Olaylar (Buket) (TV Dizisi)
2019 - Kız Kardeşler / A Tale of Three Sisters (Reyhan) (Sinema Filmi)
2019 - Kronoloji (Nihal) (Sinema Filmi)
2019 - Karakomik Filmler (Songul) (Sinema Filmi)
2018 - Bartu Ben (Serap) (TV Dizisi)
2017 - İstanbul Kırmızısı (Sultan) (Sinema Filmi)
2017 - Geceyarısı, Turkiye zamanı (Sinema Filmi)
2016 - Dar Elbise (Killik) (Sinema Filmi)
2015 - Cinayet Masası İstanbul (Leyla) (TV Dizisi)
2015 - Kasap Havası (Hulya) (Sinema Filmi)
2015 - Bulantı (Ozge) (Sinema Filmi)
2013 - Galip Derviş (İpek Kutay) (TV Dizisi)
2013 - Ben Onu Cok Sevdim (Rinda) (TV Dizisi)
2012-2013 - Muhteşem Yuzyıl (Helena) (TV Dizisi)
2011 - Sinyal (Natalie) (Kısa Film)
2008 - Mordkommission İstanbul (Leyla) (TV Dizisi)