Celalettin Kocaturk Biyografisi Prof.Dr. Celalettin Kocaturk 2018 yılından beri İstanbul Liv Hospital'da gorev yapmaktadır. Celalettin Kocaturk, 17 Mayıs 1967 tarihinde İstanbul ’da doğmuştur. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Trakya Universitesi Tıp Fakultesi'nden 1989 yılında mezun oldu.
1989-1991 yılları arasında Adana Havutlu Sağlık Ocağında Pratisyen Doktor olarak gorev yaptı. 1991-1995 yılları arasında Adıyaman Devlet Hastanesinde Pratisyen Doktor olarak gorev yaptı. 1995-1997 yılları arasında Ankara Numune Hastanesi, Goğus Cerrahisi Kliniği Pratisyen Doktor olarak gorev yaptı. 1997-2002 yılları arasında İstanbul Yedikule Goğus Hastalıkları ve Goğus Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde asistan olarak calıştı. 2002-2010 yılları arasında İstanbul Yedikule Goğus Hastalıkları ve Goğus Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Operator Doktor olarak gorev yaptı. 2010-2012 yılları arasında aynı yerde başasistan oldu ve 2012 yılında docent oldu.
2012-2018 yılları arasında docent olarak İstanbul Yedikule Goğus Hastalıkları ve Goğus Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde calışırken 2015 yılından 2018 yılına kadar da Başhekim olarak calıştı.
Celalettin Kocaturk, İstanbul ’da Yedikule Goğus Hastalıkları Hastanesi'nde uzun yıllar boyunca calıştı. Buradaki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde docentlik unvanını aldı. Sonrasında ise 2018 yılında İstinye Universitesi Tıp Fakultesi'nde ise profesorluk unvanını aldı. Goğus Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olarak calıştı.
Celalettin Kocaturk, 2012 yılında goz doktoru Hanzade Şener Kocaturk ile Evlendi.
Prof.Dr. Celalettin Kocaturk 2018 yılından beri İstanbul Liv Hospital'da gorev yapmaktadır.
Bilimsel Kuruluşlara Uyelikleri:
Turk Goğus Cerrahisi Derneği (TGCD)
Turk Toraks Derneği (TTD)
Turkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TUSAD)
Turk Akciğer Kanseri Derneği (TAKD)
Klinik Enteral Parenteral Nutrisyon Derneği (KEPAN)
European Respiratory Society (ERS)
European Society of Thoracic Surgeons (ESTS)
The European Society For Clinical and Metabolism (ESPEN)
Odulleri:
Turk Goğus Cerrahisi Derneği, 10.Ulusal Yıllık Kongresi. Sozlu Bildiri 1. ’lik Odulu (2019)
Turk Toraks Derneği Ulusal Kongresi, Sozlu Bildiri 1. ’lik Odulu (2018)
TUSAD 39. Ulusal Kongresi ’nde Sozlu Bildiri 1. ’lik Odulu (2017)
Turk Toraks Derneği 17. yıllık kongresi, En İyi Bilimsel Araştırma Odulu (2013)
Ulusal Toraks Maligniteleri Kongresi Poster 3. ’luk Odulu (2012)
Ulusal Patoloji 20.Yıllık Kongresi, Sozel Bildiri ’lik Odulu (2010)
Turk Toraks Derneği 13.Yıllık Kongresi, Prof.Dr. Goksel Kalaycı 1. ’lik Odulu (2010)
Turk Toraks Derneği 11.Yıllık Kongresi Tartışmalı Poster 2. ’lik Odulu (2008)
Turk Toraks Derneği 9.Yıllık Kongresi Tartışmalı Poster 2. ’lik Odulu (2006)
İstanbul Valiliği Sağlık Mudurluğu Teşekkur Belgesi (2010)
İstanbul Valiliği Takdirname Belgesi (2009)
İstanbul Valiliği Sağlık Mudurluğu Teşekkur Belgesi (2009)
Adıyaman Valiliği Sağlık Mudurluğu Teşekkur Belgesi (2002)