Ali Kınık Biyografisi Ali Ayşe'yi seviyor parcasıyla tanındı. Ali Kınık, 1974 yılında Malatya'nın ilcesi Akcadağ ’da doğmuştur. Lise tahsilini Malatya'da tamamladıktan sonra Elazığ, Fırat Universitesi, Turk Dili ve Edebiyatı bolumunden mezun oldu.
Yazıları ve şiirleri, bircok gazetı. Ayrıca, şarkıları ve şiirleri bircok sanatcı tarafından albumlerde seslendirildi. Ali Kınık gerek kendi kişiliğini, gerekse albumlerinin iceriğini şu sozleri ile ifade ediyor:
"Zulme, haksızlığa, Turk duşmanlığına, din duşmanlığına, ahlaksızlığa karşı bir başkaldırıdır bu. Arkamda uyuşturucu baronlarının kirli ve guclu parası yok. Etkili ve yetkili yerlerde amcam, dayım yok. Medya desteğim yok. İmanım var, cesaretim var ve kralına eğilmeyecek bir başım var... Yaptığın şeyin adını koy denirse; derim ki: Bir tek sazımla dunyaya meydan okuyorum…” 1996 yılında, Kultur Muzik firmasından cıkardığı "Beni Oldu Say" adlı albumle muzik piyasasında yer alan Ali Kınık, 2003 yılında Şolen Kaset'ten "Bu Şarkı" adlı albumu ile dikkatleri uzerine cekti. Ali Kınık, 2005 yılında Zeybek Yapım'dan "Bir Millet Uyanıyor", 2006'da Mono Muzik'ten Duvar Yazısı albumu ve sonra da 2008 yılında Ateş Muzik firmasından “İsyan Şarkıları” albumunu cıkardı.
2010 yılında piyasaya cıkan altıncı albumu “Ali Ayşe'yi Seviyor” olmuştur. 2012 yılında yedinci albumu “Duş'e Kalk'a” ve 2015 yılında Balat Muzik etiketi ile sekizinci albumu “Kalbi Kırık Şarkılar”ı cıkardı.
Ali Kınık, evlidir. Gokturk adında bir oğlu vardır.
Albumleri:
1996 - Beni Oldu Say
2003 - Bu Şarkı
2005 - Bir Millet Uyanıyor
2006 - Duvar Yazısı
2008 - İsyan Şarkıları
2010 - Ali Ayşe'yi Seviyor
2012 - Duş'e Kalk'a
2015 - Kalbi Kırık Şarkılar