Ali Fuat Taşkesenlioğlu Biyografisi Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1964 yılında Erzurum ’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Erzurum ’da tamamladı. Ardından Erzurum ’da Ataturk Universitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi, İşletme Bolumunde okuyarak mezun oldu. Daha sonra Beykent Universitesi Sosyal bilimler Enstitusu'ne bağlı olarak yuksek lisans yaptı. Eğitiminin hemen ardından iş hayatına atıldı.
Ali Fuat Taşkesenlioğlu, iş hayatına 1988 yılında Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi ’nde başladı. Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1988-1996 yılları arasında Faisal Finans Kurumu A.Ş. ’de Baş Uzman olarak gorev yaptıktan sonra, 1996 yılında FETO'yle ilişkisi bilinen Asya Katılım Bankası'nda sırasıyla, Proje Pazarlama Mudur Yardımcılığı, Merter Şube ve Sultanhamam Şube Mudurluğu, Genel Mudurluk Kredi Tahsis Birim Mudurluğu ile Kredi Tahsis Genel Mudur Yardımcılığı gorevlerini yerine getirdi. 30 Mart 2012 - 06 Şubat 2014 tarihleri arasında Vakıflar Bankası T.A.O Yonetim Kurulu uyesi olarak gorev yaptı.
17 Aralık 2013 tarihindeki soruşturma kapsamında Halk Bankası Genel Muduru Suleyman Aslan‘ın tutuklanmasının ardından BDDK ’nın 07 Şubat 2014 tarihli onayı ile Halk Bankası Yonetim Kurulu Uyeliğine secilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu, aynı gun Halk Bankası Genel Muduru olarak atandı.
Şubat 2014, Nisan 2018 tarihleri arasında Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yonetim Kurulu Başkanı, Nisan 2015, Haziran 2017 tarihlerinde Halk Sigorta A.Ş. Yonetim Kurulu Başkanı, Ağustos 2016, Ağustos 2017 tarihleri arasında da Halkbank Belgrad A.D. Yonetim Kurulu Başkanlığı gorevlerinde bulundu.
FETO ile ilişkisi olduğunu alenen bilinen bir kurumda Bank Asya yoneticiliği olarak 16 yıl calışan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 17 Nisan 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından SPK Başkanlığı gorevine getirildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığı gorevini suresi dolduğundan, 17 Nisan 2022'de eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gonul'un oğlu İbrahim Omer Gonul'un atanmasıyla bıraktı.
Ali Fuat Taşkesenlioğlu ’nun kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu 2015 yılından beri AKP Erzurum milletvekilidir.
Ali Fuat Taşkesenlioğlu, evli ve 3 cocuğu vardır.