Ali Durust Biyografisi Durust Şirketler Grubu ortağı ve Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Ali Durust, 14 Mayıs 1955 tarihinde istanbul ’da doğmuştur. Osman Durust adında kardeşi vardır.
İlk ve orta tahsilini Galatasaray Lisesi ’nde tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra Boğazici Universitesi İşletme Bolumu ’nde okudu. Galatasaray ’da uzun yıllar Yıldız, Genc ve A takımlarında lisanslı olarak voleybol oynadı. 1988 yılına kadar Alo & Mintax Şirketler grubunda Yonetim Kurulu Uyesi olarak gorev yaptı. 1988 yılından bugune kadar Durust Şirketler Grubu ortağı ve Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak iş hayatını surdurmektedir.
Ali Durust, Galatasaray Spor Kulubu ’nde uc donem Yonetim Kurulu Uyesi ve Başkan Yardımcısı olarak gorev yaptı. Temmuz 2013 tarihinde Galatasaray yoneticiliğinden ayrıldı.
Ali Durust, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
Ali Durust, Arzu Durust ile evlidir. Murat adında bir oğlu vardır.
25 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan Galatasaray olağanustaday olmayacağını acıklayan Unal Aysal ’ın kadrosunun dışında hicbir yerde gorev almayacağını acıkladı.
25 Ekim 2014 tarihinde yapılan olağanustu genel kurulda yeni başkan olarak secilen Duygun Yarsuvat tarafından Sportif A.Ş.'nin başına gorevlendirilmiştir. 25 Haziran 2015 tarihinde Turkiye Futbol Federasyonu secilen Yıldırım Demiroren'in listesinden TFF yonetimine girdi. Ali Durust, Galatasaray Sportif AŞ'deki gorevinden ayrıldı.
Ali Durust, Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Başkan Vekili olarak gorev yapmaktadır.