Ali Catalbaş Biyografisi Ozelikle Pardon filmindeki Aydın Diktepe roluyle akıllarda yer etmiştir. Ali Catalbaş, 17 Kasım 1963 tarihinde istanbul'da doğmuştur. Gultepe ’de buyumuştur. İstanbul Universitesi Felsefe bolumunden mezun oldu.
Ali Catalbaş, 1987 yılında Ferhan Şensoy'un 'Nobetci Tiyatro'sunda tiyatro oyunculuğuna başladı. 1989 yılında da “Ortaoyuncular” tiyatrosunda “İstanbul ’u Satıyorum” oyununda profesyonel olarak oyunculuk yaptı. Munir Ozkul, Erol Gunaydın gibi ustalarla aynı sahneyi paylaştı. “Ortaoyuncular” tiyatrosunda “İşsizler Cennete Gider“ , “Nasri Hoca ve Muhalif Eşeği“ ve “Masal Mufettişi“ adlı oyunlarda oynadı. Halen “Ortaoyuncular” tiyatrosunda gorev yapmaktadır.
2004 yılında yapımcılığını Sinan Cetin ’in yaptığı, yonetmenliğini Mert Baykal ’ın yaptığı “Pardon” filminde Ferhan Şensoy, Rasim Oztekin, Bulent Kayabaş, Erol Gunaydın, Zeki Alasya, Şahnaz Cakıralp, Sermiyan Midyat, Hakan Bilgin ile birlikte oynadı.
2014 yılında başrolunde Erdal Beşikcioğlu ve İbrahim Celikkol ’un oynadığı “Kod Adı Reaksiyon” adlı dizide oynadı.
11 Mart 2016 tarihinde gosterime giren ve yazıp yonetmenliğini Şafak Sezer'in yaptığı “Kolpacino 3. Devre” adlı sinema filminde Şafak Sezer, Aydemir Akbaş, Ferdi Akarnur ile beraber oynadı.
Rol Aldığı Tiyatro Oyunları :
İşsizler Cennete Gider
Nasri Hoca ve Muhalif Eşeği
Masal Mufettişi
Ruhundan Tramvay Gecen Adam
2019
Boşgezen ve Kalfası
Kotu Cocuk (Tek Kişilik Oyun)
Kiralık Oyun
Beni Ben mi Delirttim?
Uzun Donlu Kişot
Kahraman Osman
Koku Bitti Zıkkım Zulada
Fişne Pahcesu
Cok Tuhaf Soruşturma
Haldun Taner Kabare
Kırkambar Gece Tiyatrosu
Seyircili Seyir Defteri
Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu
Yorgun Matador
1988 - İstanbul ’u Satıyorum – Ortaoyuncular
Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2014 - Kolpacino 3. Devre (Tayfun) (Sinema Filmi)
2014 - Kod Adı Reaksiyon (TV Dizisi)
2012 - Kucuk Hesaplar (Cem) (TV Dizisi)
2011 - Kolpacino: Bomba (Tayfun) (Sinema Filmi)
2011 - Devrimden Sonra (Dişci) (Sinema Filmi)
2009 - Kolpacino: Bir Şehir Efsanesi (Tayfun) (Sinema Filmi)
2008 - Destere (Yuzbaşı Hakan) (Sinema Filmi)
2007 - Kısmetim Otel (TV Dizisi)
2007 - Fedai (Bekir) (TV Dizisi)
2005 - Sen misin Değil misin? (Seyfi) (TV Dizisi)
2005 - Savcının Karısı (İbrahim) (TV Dizisi)
2004 - Tarcın Konuştu (TV Dizisi)
2004 - Pardon (Aydın Diktepe) (Sinema Filmi)
2003 - Hayat A.Ş. (TV Dizisi)
2001 - Son (Oyuncu) (Sinema Filmi)
1998 - Dış Kapının Mandalları (TV Dizisi)
1987 - On Kadın (Sinema Filmi)