Ekran kartı Inno3D 3060 12 GB Dual Anakart Asus Prime B550M-A Wi-Fi II İşlemci Ryzen 5 5600
Oncelikle ben daha once BIOS'tan aşağıya bıraktığım YouTube videosundaki gibi undervolt yapmıştım. 4 GHz sabitleyip CPB kapatıp -0.12500 vermiştim. 4.2 GHz cıkmaya calıştığımda -0.10000'de bile sistem Cinebench R23'te kapanıyordu. Fakat acıkcası 4 GHz bana pek yeterli gelmiyor. Bu arada fanım stok fan.

Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et

Sonra aşağıdaki konuda PBO'yu gordum. PBO'daki Curve Optimizer ile hem CPB acık işlemciyi kendi Turbo performansıyla calıştırıp, hem de ısıları dengeliyorlardı.
Ryzen 5 5600 undervolt nasıl yapılır? Merhaba arkadaşlar, 5600'e sıcaklık ve guc tuketimi duşurmek icin undervolt yapmak istiyorum fakat nasıl yapılır bilmiyorum. ASUS BIOS'tan eco mode alsam olur mu?
www.technopat.net

CPB acık iken Curve Optimizer'dan -30 all cores vermeme rağmen Cinebench R23 multicore testinin ilk dakikasında 80 derecelere cıkıyor.

Benim sorum ise; CPB kapalı, 4.4 veya 4.2 GHz sabitleyip bu sıcaklıkları en azından 70-75 civarına duşurebilir miyim? Ayrıca CPB kapalı iken PBO ve Curve Optimizer calışıyor mu? Veya farklı bir oneriniz, tercihiniz var mı? İlk defa PBO kullandığım icin biraz korkuyorum ve detayları oğrenmek istiyorum acıkcası