Tkeser dedi:
Hocam merhaba. Ben de yeni bir sistem topladım. MSI Z97 PC Mate ve G3258, sizinle ayni sorunlari yaşiyorum. 1.4V, 4.4 GHz ayarladiğimda stres testinde işlemci 86 derece gosteriyor. Bu normal bi durum değil, soğutucuda Red Sporpion kullaniyorum. Kasa da sizinle ayni, Corsair Spec 02 cozume ulaştiysaniz, bizi de bilgilendirin lutfen.
Ustadlarim MSI UEFI BIOS'ta stabil bi Overclock nasil yapabiliriz? Yardim edebilir misiniz? Saygilar.
@Recep Baltaş @Ali Gungor
Genişletmek icin tıkla...
Sadık U. dedi:
Merhaba, bence bu sorun sadece işlemci ile alakalı değil, Msi pc mate voltage artırımında zayıf kalıyor cunku 1,3V da direk kırmızıya donuyor, belki ileride ki surumlerinde duzelme olabilir. Ama şimdilik G3258 ile Pc mate işlemci sınırlarını zorlamıyor diye tahmin ediyorum, benim icin 4.2ghz yeterli 189TL aldığım işlemci icin yeter de artar bile. Pc mate orta sınıf clasic bir anakart zaten mukemmel bir overclock beklemiyorum.
Genişletmek icin tıkla...
Arkadaşlar bende de aynı sorun var. İşlemciye az biraz voltaj verdim mi sıcaklık 80 derecelere fırlıyor. Neyi eksin yapıyoruz anlamış değilim. Otomatik O.C'da bile işlemci 80 dereceyi goruyor. Siz işlemci o sıcaklıklarda iken sorun yaşıyor musunuz?
Yardım edin lutfen.
@Recep Baltaş