Merhaba Arkadaşlar.Turk telekomun1024/256 kbps Adsl tarifesini kullanıyorum.Minton MDSL 210 Adsl modemim ile rapidshareden dosya indirirken şoyle bir sorun yaşıyorum. Orneğin 8 part olan (her biri 99.9 MB olan ) bir dosyanın 1. partını bazende ikinci partını sorunsuz bir şekilde indirdikten sonra sıra 3.parta geldiğinde Dosyanın ancak %40 bazen 50 civarındaki kısmını indirdikten sonra download olayı sona eriyor. İşin ilginc tarafı internet bağlantısı kopmuyor,sadece download olayı sona eriyor.Bahsettiğim olay sadece bir dosya icin veya belli bir part icin değil farklı dosyalar icinde gecerli.Yani modemi resetleyerek daha once sorunsuz bir şekilde arka arkaya gunde 10-15 part indirebilirken şimdi belirtiğim sorunu yaşıyorum.Telekom muşteri hizmetlerini aradım bana adsl bağlantımda bir sorun olmadığını soylediler.Modemi resetledim gerekli ayarları yaptım ancak sorunu yine cozemedim.Modemin adaptoru fazla ısınıyor olabilir diye farklı bir adaptor denedim,sonuc yine değişmedi.Sorunun modemden kaynaklandığını farklı bir modem getirip deneyince anladık.Bu konuda bana fikir verebilecek,yol gosterebilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Teşekkurler….
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Modemde Download sorunu