Merhaba arkadaşlar, oncelikle bu konularla ilgili cok bilgi sahibi değilim ve her şeyi baştan ozet gecmek istiyorum cunku geniş bir cerceve icinden bakmamız gerekiyor olaya. Dun oyun oynarken işlemcim 90-95 dereceleri gordu hatta 99 dereceye cıktığı bile olmuş ben fark etmeden. Bugunse oyun oynamadan once kafama koydum ve undervolt yapmak istedim. BIOS uzerinden Core ve voltage ayarları ile oynadım Prime95 testi yaptım işlemcim maksimum 88 dereceyi gordu, bu arada undervoltu nasıl yaptığımı bilmiyorum cunku internet araştırmamda insanların soylediği yerler bende olmayabiliyordu. En sonunda bir yerde "Vcore, voltage" vb. ayarlar gordum oradan değerin birisini +0.144'e birisini 1160 MHz'e sabitledim. -son surum BIOS kullanıyorum- her neyse, Prime95 testini kapattıktan sonra işlemcimin sıcaklıkları aniden duşup aniden artmaya başladı, yaklaşık olarak bu değer boşta 10 derece gidip geliyor. Aşağıya fotoğraflarını bırakıyorum.
Hem aşırı ısınması, hem undervolt ayarını tam yapamamış olduğumu duşunmem benim canımı cok sıktı, bu konuda destek bekliyorum. Termal macunu şimdi yenileme fırsatım mevcut değil.
Sistemim:
Gigabyte AB350M-DS2
8x2 3000 MHz RAM.
GTX 1660.
Ryzen 5 2600 (stok soğutucu)