RAM 16 GB DDR3 Ekran kartı GTX 1050 Ti Anakart H61 DDR3 İşlemci i7 3770
Ekran kartım Palit GTX 1050 Ti Dual OC 4 GB. Dun yurt dışından gelen kuzenim eski işlemcisi i7 3770'ini getirdi. PUBG, Fortnite, Valorant GTA 5 gibi herhangi bir oyunda en duşuk ayarda işlemci 94-105 derece arası gidip geliyor. MX4 termal macun sipariş vermiştim Teknobiyotik'ten dun surdum duzgunce. Hatta sorun anakartta mı diye 2 defa eski işlemcim i5 3330'a MX4 termal macun surup taktım test ettim onda boyle bir problem yok. Ama i7 3770'e kac defa denesem de PC temizlesem de, CPU stok fanı tırnakları oturdu mu diye kontrol edip defalarca taksam da sorun var. Core Temp, AIDA 64, MSI Afterburner, Speed fan vs. ne ile bakarsam bakayım sıcaklık hep aynı. Virus taraması yaptım hatta temiz format atıp driverları kendim Update ile tek tek kurdum yok bana mısın demiyor. Sizce sorun ne olabilir? Boştamin 41 Max 80 derece arası gidip geliyor kendim gordum. Ortalama 50 derece boşta. Gaziantep'te ortalama sıcaklık 40-45 derece bunun etkisi de var mıdır bilmiyorum. Kasa eski tip kasalara yakın ama kasada 2 adet solda rbg fan da var. Sağı solu onu arkası acık. Kasanın yan kapağını soktum hava alsın dedim sonuc yine aynı. Eski işlemcide sorun yok ama bu işlemcide boyle bir sorun var aşırı ısınıyor. Nasıl cozulebilir? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ek olarak farklı marka Dark Freezer termal macun ile de denedim 2 işlemciyi bu yeni işlemci ısınıyor oburunde sorun yok.

Dosya Ekleri işlemci.png 1,8 MB · Goruntuleme: 22

ısı.JPG 42,5 KB · Goruntuleme: 22

aidaısı2.JPG 50,2 KB · Goruntuleme: 22