Arkadaşlar nereden baksanız 6-7 yıldır kullandığım bir bilgisayarım var. Duzenli temizlik yaptığım icin bilgisayar hicbir zaman cok kirlenmemişti ve sıcaklıklar yaz ayında bile 70 dereceye ulaşmazdı. Fakat bu son 1 yıl icinde sağlık sorunlarıyla cebelleşmekten oturup temizlik yapamadım. Gecenlerde kullanırken işlemcinin ve ekran kartının boşta 40 derecede, oyun oynarken de 70'li dereceleri bulduğunu fark ettim. Bugun de kolları sıvadım bilgisayarı komple sokup temizlik yaptım. Ekran kartını soktum fanlarını bloğunu vs. temizledim aynı işlemi işlemcinin soğutucusu icinde yaptım. Tekrar topladım ardından bilgisayarı actım ve beklediğim gibi ekran kartının sıcaklığında 10-15 derece duşuş vardı. Ayrıca temizlik yapılmadan onceki haline kıyasla bilgisayar cok daha hızlıydı. Fakat işlemci sıcaklığına baktığımda şok oldum cunku 83 dereceyi gosteriyordu. Blok yerine oturmamıştır dedim tekrar sok cıkar yaptım. Bu sefer blok yerine guzel oturdu ama hala sıcaklıklar istediğim değerden daha yuksekte. Normalde boşta 40 derece olan işlemci şimdi 60 derecede seyrediyor. Kaldı ki boşta 40 derece bile fazlaydı benim icin. Acaba metal bloğu temizlerken ustundeki macuna mı zarar verdim bilmiyorum. Yeni macun surulecekse de hangi markadan almamı onerirsiniz? Şimdiden teşekkurler iyi sosyaller.