Merhaba arkadaşlar.

Benzer bir sistem icin başka bir arkadaş O.C tavsiyesi istemişti. 5. yılını dolduran sistemim hantallaşmaya ve fanları bağırmaya başladı. 2009 yılında başladığımız yolculuğumuz sona doğru yaklaşmaya başlıyor. Mevcut doviz kurları da dahil olmak uzere bazı sebeplerden oturu şuan icin yeni bir sistem toplamam mumkun değil. Amacım, benim ağırbaşlı kuheylana (ismi Kuheylan) hız aşırtma rekorları kırdırtmak değil. Zaten gerekli ve yeterli bilgiye de ne yazıkki sahip değilim. İlgili başlıkları takip ederek bilgi sahibi olmaya calışıyorum. (Bu bağlamda sizlere de teşekkur etmek isterim) Youtube.com da aynı işlemci ve benzer anakart kullanıcılarının 2.40 olan standart hızını 3.0 ve hatta 3.60 kadar cıkardığını gordum.

Orn: Step By Step On How To Overclock A Q6600 To 3.2GHZ - YouTube

Fakat ne PSU ma, ne kasam ve soğutma becerilerine nede kendime guvenmediğim icin sizlere danışmak istedim.

Sizce OC olayına girmelimiyim? Yoksa evdeki bulgurdan da olmadan ve masrafa girmeden basit mekanik temizliğe mi girişmeliyim? Şimdiden teşekkurler

- Asus P5Q SE/R
- Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz
- Asus nVIDIA GeForce 9600 GSO Ultimate (384MB/192-Bit)
- Kingston Hyperx 2*1 GB DDR2 1066 MHz CL-5
- PSU - Gigabyte GE-R460-V1 400W, peak load 460W
- Kasa - Modelini bilmediğim Gigabyte marka sadece 1 adet egzoz fanı olan bir kasa