Evet beyler.Bu forumun potansiyeline inandığım icin uye olup buraya konu acmak istedim. Şimdi size icinden cıkmakta zorlandığım bir kumpası yazıyorum. Sistemim şoyle;

Core 2 duo E7500 [email protected] Ati radeon 4850 1 gb 256 bit 4 gb Ram
Bu sistem ile Battlefield 3'u overclocksuz 30 fps altını gorerek calıştırıyor, Fakat belli bir overclock seviyesine geldiğim zaman 35-40-45 seviyelerinde calıştırıyorum. Oncelikle overclock ile ilgili sorularım şu.

1- Daha once Stok fanla yaptığım ve stabil olarak calışan İşlemci Overclock hızlarım,Yeni power aldıktan sonra,Stabilitesini yitirdi.Bu mumkunmudur ?.Overclock ile belli bir hıza ulaşmış ve stabil calışan işlemci hızı,Bir zaman sonra Stabilitesini yitirebilir mi ?.

2- Şuan işlemcimi stok fan ile,[email protected] hızına cekmiş bulunmaktayım, Bu şekilde İşlemcinin stabilitesini ve Oyunda verdiği fps değerlerini test ediyorum. Velev ki bu değer bana yetmedi, Voltaj arttırma veya Ekstra bir soğutuca takmak suretiyle, Bu hızın ustune cıkıp stabiliteyi sağlayabilirmiyim ? İşlemcinin stabilitesinin soğutucuyla direkt bir alakası var mıdır ?.

3- Asrock g31m-s Anakart kullanıyorum.Anakarttaki anlamlarını cozemediğim voltaj ayarları auto'da.Autoda kalmalımıdır ?,Autoda kalmayacaksada,Şunlardan hangisine gerekli voltajı vermeliyim.

Dram Voltage NB Voltage VTT Voltage +1.5V Voltage
4-Veyahut 2. senaryoyu uygulayıp,Yeni bir işlemciyle sistemi mi guclendirmeliyim ? Ayrıca Battlefield 3'te guzel bir fps değeri yakalamam bana yeterli, Oyunlara ayıracak vaktim kalmıyor bu sene. Oss ve universite derken Aldığımız sistemin oyun oynamadan zamanının gecmesini pek istemiyorum. 2. Senaryoyuda yazıp kapatıyorum arkadaşlar,Teşekkur ederim ilgilendiğiniz icin.

F/p olarak piyasadaki en iyi işlemci olan AMD-FX6300 işlemcisini almak. Bunun yanında bende bulunan anakart intel uyumlu olduğu icin anakartıda değiştirmek durumunda kalacağım. Sağolsun intel kendi icerisinde bile yapılacak her değişiklikte yeni bir anakart istiyor. Amd-Ati organizasyonuna gecmek istiyorum bir oğrenci olarak.AMD-FX6300 İşlemcisine uygun en ucuz anakartı bilen arkadaşlar varsa fiyatını yazabilir ona gore onumuz dahada acılır. Anakart konusunda yeterli bilgim yok.
Bu işlemciyi alıp, Ati 4850 ile yola devam edip, Gittiği yere kadar goturmek 2.planım.
Overclocklu bir şekilde E7500'u guzel bir değere sabitleyebilirsek, Zaten işlemci almamız gerekmiyor, Oyunu Gerekli Fps değerlerinde calıştırabiliyor .

Sizden beni bu işin icinden cıkarmanız konusunda yardım istiyorum.

Teşekkurler ilgilendiğiniz icin