Merhabalar, daha once actığım konuyu belki gormuşsunuzdur belki gormemişsinizdir.
Hemen kısa ozet geceyim. Ozellikle MacBook Air'lar ve nadiren de olsa MacBook Pro'lar kutusundan yamuk cıkıyor. Yani cihazı masa koyduğunuzda bazıları icin sol bazıları icin sağ on ayak her zaman havada kalıyor. Bu sorun yabancılar arasında da cok konuşuldu belki Apple yakın zamanda geri cağırma programı duzenler. Ben iki farklı yerden farklı zamanlarda aldığım toplamda 5 ya da 6 MacBook Air cihazlarımda duz cıkan bir MacBook'a rastlamadım ama duz cihazları olduğunu soyleyen insanlar var. Aynı zamanda panelleri de aynı kalitede olmuyor ve bu da cok tartışılan bir konu kendinizi şanslı hissediyorsanız Apple ile panel piyangosu oynayabilirsiniz. Her neyse konumuz bu değil. Peki MacBook cihazım yamuk cıktı ve garanti ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız bu sorunu nasıl duzelteceksiniz? Az sonra anlatacağım işlemde oluşabilecek hasarlar icin kesinlikle sorumluluk kabul etmiyorum. Cok riskli.
Bu sorunu basit şekilde duzeltmek istiyorsanız ya bilgisayarı mouse pad gibi bir şey ustunde kullanmanız ya da kılıfla kullanmanız lazım fakat eğer gercek bir cozum bulmak istiyorsanız şunu yapabilirsiniz. Bu arada 2 gun once kutusundan cıkardığım cihazıma bu işlemleri demin yaptım ve artık duz.
İlk olarak basitten başlayacağız MacBook cihazınızın altındaki 10 adet vidayı gevşetmeniz gerek. Bunu yaparken kalın bir plastik poşeti iki kat yapıp vidaların ustune koyun vidalarda iz bırakmak istemezsiniz garanti icin sıkıntı yaratabilir. Vidaları gevşettikten sonra bir sure duz zeminde cihazı bekletin ya da kullanın ve vidaları geri sıkın ama eskisi kadar sıkmayın hafif gevşek kalsın. Eğer sıkıntınız bu şekilde cozulmuşse şanslısınız. Benim onceki MacBook cihazımda işe yaradı fakat yeni cihazımda işe yaramadı. Eğer sıkıntınız cozulmedi ise vidaları tekrar iz bırakmadan gevşetin ve cihazı masa ortusu olan bir masaya koyun. Masa ortusu onemli cizilmesini istemeyiz. Cihazın hangi tarafı sallanıyorsa o tarafı masadan cıkacak şekilde koyun ve kapağını acın. Burası onemli cihazı asla tam yarısı dışarıda kalacak şekilde koymayın yani dikdortgen olduğunu varsayarsak tam koşegen şekilde değil de biraz daha az kısmı dışarıda kalacak şekilde koyun. Bunun nedeni hem anakartı korumak hem de menteşelerde sıkıntı cıkmasını onlemek. Dışarıda kalan kısmına hafifce baskı uygulayın. Bu işlemi deneye deneye yapın yani ilk etap da yumuşak bir baskı eğer duzelmese daha sert bir baskı uygulayın. Benim cihazım bu şekilde duzlendi.
Burada anlattıklarım cok riskli işlemlerdir. Olası riskler: Anakart arızası, menteşe problemleri, hoparlorun kırılması, trackpadin bozulması... Kesinlikle bu işlemi yapmanız konusunda bir tavsiyede bulunmuyorum. Sadece sizde de aynı sorun varsa fikir vermesi acısından yazıyorum. Yapıp yapmamak size kalmış hicbir sorumluluk kabul etmiyorum.
Aldığınız yerle iletişime gecip değişimle ya da serviste alt kasa değişimi ile sorununuzu cozmeniz daha akıllıca olur. Benimki biraz deli işi .
Pozitif teknolojiden alınan MacBook Air Yamuk
New Macbook Air wobbles Hello Everyone! I've bought brand new Macbook Air M1 a week ago, and during this period started noticing that bottom right corner of my MBA on some surfaces like tables or floor doesn't stick to them. It's lifted up by 1-2mm(depends on surface, open or closed lid is). And it leads to wobbling...
forums.macrumors.com