Oncelikle herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim uzere henuz Ekim ayında satın almış olduğum Apple Silikon cipli MacBook Air'da bazı sorunlarla karşı karşıyayım. Bunlardan başlıcası da batarya sorunu. Daha 4 ayda cihazımın pil dongusu 83'lere ulaştı. Ustelik bu duruma o kadar takıntı yapmış durumdayım ki son 1 aydır dongu artmasın diye cihazı prizden cıkarmaz oldum. Muhtemelen normal şekilde kullanmaya devam etsem 100'u de gececekti dongu sayısı. Gelelim detay kısmına;
Cihazı gunluk ortalama 6-7 saat kadar kullanıyorumdur. Bunun yarısı okulum gereği WebStorm, Photoshop vs. olsa da diğer yarısı Youtube ve internette dolaşmaktır. Kaldı ki ayriyeten masaustu sisteme de sahip olduğum icin MacBook'u aşırı yoğun da kullanmıyorum fakat ona rağmen durum bu şekilde. Oyle ki ekran parlaklığı takribi yuzde 60 seviyesindeyken yalnızca Whatsapp Web ve Powerpoint acık olmasına rağmen 10 dakikada yuzde 2 şarj duşuşu oluyor (ustelik kafamda soru işareti kalmasın diye daha dun diski komple silip format attım). Aynı konfigurasyonda MacBook Air'e sahip olan arkadaşımda, WebStorm + 8-10 sekmeli chrome + AnyDesk acık olmasına rağmen (AnyDesk ile uzaktan cihazına bağlıyım ustelik) 2 saat 5 dakika suren uzak bağlantıma rağmen şarjı yuzde 33 azalmış durumdaydı (99 --> 66). Batarya sorununun yanı sıra kronik sorunlardan birisi olan yuksek seste piyano şarkılarında vs. hoparlor patlakmış gibi ses rezalet duruma geliyor (bunun sebebi ise klavye tuşlarının kasaya değmesi) ve bu da yetmemiş gibi bilgisayarın kapağından tık tık ses gelmeye başladı (menteşe değil fakat sesin kaynağını da tam olarak kestiremiyorum).
Yeni acılan Bağdat Apple Store'a cihazı goturup hoparlor ve pil durumundan bahsettiğimde karşımdaki muhattap bana pil icin bilgisayarı 3-5 gun alıp test etmemiz gerekir dedi (bu konuda sıkıntı yok eyvallah), fakat aynı model cihazdan bende de var 1.5 senede 450 dongu oldu normal duruyor dedi (işte burası tarafsızlığı bozuyor duşuncesindeyim). Yani bana baştan olumsuzluk vaadediyor. Hoparloru direk yanımda test ettirdim, patlamalara normal diyor ki yetmezmiş gibi bir ornek verdi bana. Ornek ise şu ki Suzuki bir aracın ses sistemi ile BMW marka aracın ses sistemi bir olamazmış, ben beklentimi yuksek tuttuğum icin ses bana yetersiz gibi gelebilirmiş. Bu orneğinin uzerine cihazı aldığım ilk zamanlar hoparlorunden cok memnun olduğumu, ki hala sevdiğimi fakat sesin patlama durumunun daha 2. aydan itibaren başlamasının gozumu korkuttuğunu ve cihazın değişiminin mumkun olup olmadığını sordum. Bana değişimin gercekleşmeyeceğini, gerek olması durumunda yalnızca sorunlu parcanın değişeceğini soyledi. Ben de hem finallerden oturu cihaza ihtiyacım olduğu icin hem de acıkcası sonuc alamayacağımı duşunduğum icin cihazı teslim etmedim.
Biraz uzun bir yazı oldu, vaktinizi verip okuduysanız cok teşekkur ederim. Şimdi gelelim soruma. Ozellikle bu cihazı kullanan arkadaşlar, sizce pil durumunu vs. kuruntu mu yapıyorum yoksa gercekten cihazımın bataryası sıkıntılı mı? Duruma gore ben şansımı bu defa Zorlu Apple Store'da denemeyi duşunuyorum. Bu konuda da bir oneriniz var mıdır? Sizce ne dersem cihazı değiştirtebilirim? Şimdiden cok teşekkurler, iyi forumlar...
Dosya Ekleri Ekran Resmi 2022-01-28 12.49.51.png 1,6 MB · Goruntuleme: 49