Merhabalar, iyi sosyaller!

Apple bu cihazını tanıtmadan once bir hafta kadar bir sure deneyimlediğim Dell'in yeni cıkan XPS 15'i gozume girmişti ve Amerika'dan siparişini verecektim 2700$ (vergi haric) ancak Apple bu cihazı tanıttığında beklemeye karar verdim. En sonunda bu cihaza karar kıldım. MacOS'u en son Sierra'da kullanmıştım, alışmam zaman alacaktır ancak pek onemli bir faktor değil benim icin.

Bu urunu 32 GB RAM, 512 GB SSD ve M1 Max ile almaya karar verdim. İlk başta kararsızdım ama belli bir sure duşundukten sonra bant genişliği ve ek performansından dolayı M1 Max'le gitmeye karar verdim.

Sizce 35.600 TL'ye 24 cekirdek mi yoksa 37.800 TL'ye 32 cekirdek mi? Arada 2.200 TL fark var dizustunun butun parasını goz onune alınca kucuk sayılabilecek bir para. Yine de emin olamadım.

Premiere Pro ve sanal makineler icin alıyorum bunun dışında duz internete girmek o kadar. Yaklaşık 3-4 sene kadar kullanmayı planlıyorum, sonra satıp başka bir dizustune gecmeyi duşunuyorum.

Premiere Pro uzerinde genellikle [email protected] veya [email protected], 1.5-2 saatlik dosyalarla calışıyorum. Bazen [email protected] bazen ise [email protected] veya [email protected] oluyor. Haliyle cok fazla işlem gucu, grafik gucu ve bellek kullanımı gerektiriyor. Normalde bu dosyaları Threadripper 3970X ve Tesla K80'a sahip bir cihaz uzerinde hallediyorum ancak dışarıda olduğumda veya daha pratik bir cozum istediğimde bir dizustu gerekiyor.

Bir yandan bu kadar para veriyorum 2.200 TL daha vereyim diyorum. Bir yandan 2.200 TL cok para diyorum.

16 inc MacBook Pro - Uzay Grisi Guclu M1 Pro veya M1 Max cipe sahip MacBook Pro. Muhteşem pil omru. Ve Liquid Retina XDR ekran. Hemen satın alın.
www.apple.com