Arkadaşlar elimdeki Lenovo Ideapad 320 15ikb laptopimi satıp MacBook Pro 2015 almaya karar verdim. Kağıt uzerinde 2015 MacBook Pro cihazımdan daha kotu olsa da, benim icin asıl onemli olan bataryası. Elimdeki laptopin şarjı 30 dakika dayanabiliyor. Bu mart ayından sonra surekli kutuphaneye gitmem gerekecek ve 2-3 saat civarı orada duracağım. Ayrıca yazılım oğreneceğim, oyun oynamayacağim ve film izlemek gibi gundelik işleri halledeceğim icin 2.5K'lik retina ekranı ve hafifliği bana daha cok avantaj sağlayacak. 2-3 yıl kullanmak icin alacağım zaten.
Şimdi gelelim secim konusuna.
İlk seceneğim ve bence en mantıklısı bu.
Satıcının soyledikleri:
2-3 saat goturmesi bana gayet yetecektir. Eğer sorun olursa ileride servise veririm. Ve retina akması da yok ki bu gercekten onemli.
Diğer seceneğim ise bu.
Bu satıcı, bataryanın başkası tarafından değiştirildiğini soyledi. Apple yetkili servisi yapmamış cunku sistem raporunda devir sayısı değişmemiş. Sanırsam yeni bataryası yan sanayi. Ayrıca retina akması da varmış. Cihazın Fotoğraflarında da belli oluyor zaten.
Bu ikisi arasından en mantıklısı ilki bence. Ama batarya konusunda cok kararsız kaldım. İkincisi daha uzun gidiyor ancak bataryanın kalitesi aklımda soru işaretleri bırakıyor. İlk ilandaki halen daha cazip geliyor 2-3 saat bana yetecek sonucta. Siz ne duşunuyorsunuz?