Arkadaşlar M1 MacBook Air şarj nasıl yapılmalı?
Cok araştırdım, oyle boyle değil tonla yabancı yazı okudum ama yok. Kendince bir şeyi savunan herkes iyi savunuyor. Bu taraf haksızdır diyemiyorum.
Ben MacBook'u normal bilgisayar gibi kullanıyorum masada ve cok uzun saatler kullanıyorum. Dolayısıyla 20-80 arası tak cıkar yaptığımda gunde 1 dongu belki 2 dongu harcayabiliyorum. Bu da cok omurden yiyor. Deşarj->şarj cok sık yapmak zarar verir diyorlar. Aldente ve benzeri programlar kullanmaktan cekiniyorum cunku donanımsal arıza yaptığını soyleyenlere denk geldim, ki zaten duşununce %80'de nasıl sabit tutuyor? Arka planda gereksiz işlem blokları acıp şarjın bitmesini mi sağlıyor. Riskli geldi bana. 100%'de surekli takılı tutmak cok zarar vermez diyenler de var, verir diyenler de var. Ama burada da şu sorunu yaşıyorum, batarya takılı kullanınca laptop yavaş yavaş ısınıyor. Isı bataryaya zarar verir diyorlar. E dolayısıyla ısınmasına goz yumamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?
10 yıl once Toshiba laptopum vardı. Onu surekli şarjda kullandım diye en son batarya omru 30 dk dayanıyordu. Ama 2022'deyiz. Bu MacBook m1. hani bir şeyler farklı olmalı diye duşunuyorum.