Merhaba, bu yıl İletişim Tasarımı bolumune başlayacağım. Yurda yerleşeceğim icin laptop almam gerekti, derslerde kullanmak uzere. Uzunca araştırdım ve en nihayetinde MacBook almaya karar verdim, hem performans hem pil omru hem de taşınabilirliği icin fakat hangisini alacağıma karar veremedim. 15.000 TL civarında butcem var. Eğitim indirimlerinden de faydalanabiliyorum. Bolumde Adobe programları sıklıkla kullanılacak, ayrıca kendim montajlarla da uğraşacağım. Bu şartlar altında seceneklerim şunlar:

MacBook Air 256 GB-16 GB ----> 11.500 TL (PT) - 12.500 (Apple Resmi Site) + Harici SSD (Samsung T5 1 TB --> 1300 TL)
MacBook Pro 256 GB-16 GB ----> 14.300 TL (PT) - 15.500 (Apple Resmi Site) + Harici SSD (Samsung T5 500GB --> 750 TL)
MacBook Air 512 GB-16 GB ----> 13.700 TL (PT) - 14.900 (Apple Resmi Site) + Harici SSD (Samsung T5 500GB --> 750 TL)

(Apple'ın fiyatlarına "bedava" AirPods da dahil fakat zaten bedava vermedikleri aşikar o yuzden bir avantajı yok benim icin, zaten AirPods icin olup bitmiyorum.)

Aslında direkt MacBook Air alırdım, cunku arasındaki performans farkı o kadar fazla değil. Fakat burada kafamı kurcalayan tek şey şu: 256 GB'lık modelde 8 yerine 7 cekirdekli GPU var. 512 GB'lık modele gecince de hem resmi sitede cok pahalı hem de PT'de sadece altın rengi kalmış ki pek de sevmiyorum.

Neyse sizce nasıl bir yol izlenmeli, 1. secenek ihtiyaclarımı karşılar mı? Sonucta şu an icin aradaki farkın değmeyeceğini duşunuyorum ama bundan 4 yıl sonra o performans farkı ya da MacBook Pro'daki ekstra fan etki edebilir. Sizce?