Merhaba, ben yazılım ile uğraşan bir yazılım oğrencisiyim. Yaklaşık 4 ay once bir tanıdığımın kullandığı MacBook Pro 2017 A1708 cihazını bana kullanmam icin verdi. Cihazı yaklaşık 2 ay kullandım ve 2 ay sonra normal bir şekilde kullanırken ve şarja takılı değilken aniden kapandı ve bir daha acamadım. Bulunduğum şehirdeki yetkili servise goturduğumde cihazın anakartında kısa devre olduğu ve anakart değişimi icin 5999TL odeme gerektiğini soylediler. Bir bilgisayar tamiri icin 5.999TL ucretin fazla olduğunu duşunerek cihazı yetkili olmayan bir Apple tamircisine goturduk. Tamirci bize genel olarak bu modellerde şarj soketinde bir sorun olduğu ve değiştirmek gerektiğini soyledi. İlk once cıkma bir soket aradı fakat bulamadı Apple'dan orijinal soket alarak yapabileceğini ve ucretin 2.500-3.000TL olabileceğini soyledi. Şarj soketni 2.500-3.000TL'ye değiştirmek yerine 5.900TL ile tum anakartı değiştirmek daha mantıklı geldi ve cihazı o tamirciden geri teslim aldım. Sizin bu konuda onerileriniz nedir nasıl bir yol izlenmeli?