Merhabalar,

Normalde cok fazla oyun oynayan birisiyim. Ancak işlerime cok engel olduğundan oyunları bırakma kararı aldım ve işlerime ağırlık vermek istiyorum. Bu yuzden Windows sistemden uzaklaşmam gerekiyor. Halihazırda elimde 2070'li bir sistem vardı ancak ekran kartını sattım, diğer parcalarını da satacağım. Şu anda ekran kartından gelen paranın uzerine ekleyip bir MacBook almak istiyorum.

Oncelikle kullanım şeklim sadece kodlama ve cok nadir şekilde Photoshop, Illustrator kullanmak olacak. Haricinde hicbir şekilde video duzenlemesi, oyun gibi işlemler yapmayacağım. Yapacağım en ağır iş kurumsal kimlik calışması olacak.

Aklımdaki model 8 GB RAM 256SSD M1 MacBook Pro modeli. İnternette biraz araştırdığımda işimi cok rahatlıkla goreceğini soyleyen de var, internette dolaşmaktan başka bir işe yaramaz diyenler de var. Kafam gercekten cok karıştı. Kesinlikle Pro modelinde 16 GB RAM'e cıkamıyorum. Depolama benim icin sorun değil. Aynı zamanda 16 M1 Air modeli de aynı fiyatta ancak benim gonlum Pro'dan yana.

Sorum şu 8 GB M1 Pro işimi gorur mu?
Ayrıca diğer seceneklerde 16 M1 Air ve 8 GB 2020 i5 Pro da var. Ancak dediğim gibi Air'den ise 8 beni goturecek bir laptop ise Pro tercih ederim ben.

Ortalama 1-2 yıl kadar beni idare etse yeter.

Sizce ne yapmalıyım?