Merhaba oncelikle. YouTube'dan takip ettiğim sosyale yeni kayıt oldum. Genel kullanım ve yazılım icin bir Ultrabook almaya karar verdim, bilgisayar muhendisliği yuksek lisans oğrencisiyim. Şu an artık omrunu tamamlamaya yaklaşmış 7. nesil i7 işlemcili ve GTX 1050 ekran kartlı bir notebook kullanıyorum.
Bilgisayarda aradığım en onemli ozellik tasarım, ergonomi ve pil omru. Bunlardan sonra işlemcisi ve en az 16 GB RAM kapasitesi onemli, harici bir GPU'ya ihtiyacım yok. Cok ağır bir kullanım senaryom da olmayacak gibi. Once Windows'lu bir Ultrabook baktım, Matebook D16 12. nesil i7 işlemci, 16-512 konfigurasyonuyla cazip geldi ama ekranını vs. yakından gorup MacBook'larla kıyasladıktan sonra soğudum cihazdan. ASUS ROG Flow X13 daha iyi bir alternatif gibi ama bunun da MacBook'lar kadar mobil, yani prize bağlı değilken performanslı ve uzun pil omrune sahip olup olmadığını bilmiyorum. Bu nedenle MacBook'lar en ciddi alternatifler.
M1 Air 16/256 - 22000 TL.
M2 Air 16/256 - 27500 TL.
Bazı yorumlardan okuduğum kadarıyla 256 GB SSD olan M.2'nin problemli olmasından dolayı M2 Air 16/512 - 31500 TL.
En tepede de MacBook Pro 14" 16/512 - 35500 TL civarında, bu kadar butce ayırmak istemiyorum.
Bunların arasında benim kullanımıma uygun olarak hangisini onerirsiniz? Performans olarak Windows tarafındaki Ultrabook işlemcileri de benim icin yeterliyken, m1- M.2-M1 Pro da oyle olacaktır diye duşunuyorum. M1 Air 16 GB RAM olan versiyon yeterli olur gibi geldiği icin onu tercih etmek istiyorum. M2 Air'daki 256 GB SSD sorununu tam olarak bilmediğim icin M2 Air cok iyi bir bilgisayar olsa da o versiyon icime sinmiyor, ust konfigurasyonun da Pro ile arasında cok az fark olduğu icin kararsız bırakıyor. Sizce bu kullanım icin M1 Air 16 GB olan mı alınmalı, M2 Air olanlardan biri mi alınmalı (256 olan sorun cıkarır mı), yoksa baz modelle %60 fiyat farkını vermek istemesem de 14" Pro mu olmalı?