Merhaba arkadaşlar, bugun size bir sorum olacak cok kararsız kaldım oncelikle gelecekte yazılım muhendisliği okumak istiyorum şu an elimde hazır sistem bir RTX 3060 ve i5 10400F var. Bunlara ek olarak en buyuk hobim gitar calmak ve iki adet gitarım var biri klasik biri elektro. Klasik gitarımın fiyatı 11.500 civarı elektro gitarımın ise 6.000 TL civarı. Sorum şu ailemle konuştum ve kendi paramı biriktirip bir adet jackson soloist gitar almama izin verdiler ama kendi gitarlarımı satmak koşuluyla ya da (bu sene yazın bir yazılım muhendisinin yanına calışmaya gidip bir şeyler oğrenmeye calışacağım) koşulsuz bir adet MacBook Pro M.2 almama izin verdiler ve bana masaustu bilgisayar değil laptop lazım ozelliklede bu yaz. Annemle de şoyle bir konuşma gecti aramızda eğer ki ODTU, İTU vs. gibi buyuk universitelerden birini kazanırsam 60.000 TL'lik bir gitar almama izin verdi ama cok kararsızım yıl sonunda da bir konserimiz olacak sizce MacBook mu almalıyım yoksa gitar mı? ( eğer ki gitar alırsam MacBook icin para biriktirmem lazım ailem universite kazanırsam biraz destek cıkacaklarını soyluyorlar ve gitarda daha orta seviye olduğumu ust seviye bir gitarı geliştikce almamın daha mantıklı olduğunu ve kariyerimin hobimden once geleceğini soyluyorlar. Ek olarak kariyerimi muzik uzerine kurmak istemiyorum ve 10. sınıfım )
Jackson X Serisi Soloist SLX DX Camo Elektro Gitar Fiyatı, Ozellikleri | Zuhal Muzik ( şu an alırsam bu gitarı alacağım )
https://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook-pro/14-inc-uzay-grisi-10-cekirdekli-cpu ’ya-ve-16-cekirdekli-gpu ’ya-sahip-apple-m2-pro-cip-512gb ( şu an alırsam bu MacBook'u alacağım )
Sizce hangisi daha mantıklı?