Merhaba, oncelikle size kendimi tanıtmak istiyorum. Adım Emre 17 yaşındayım ve bitmek bilmeyen bir teknoloji merakım var.
Kendi bilgim dahilinde bir makale yazmaya calıştım, eğer sitenin amacını yanlış anladıysam şimdiden ozur dilerim.

21. yuzyıla girişimiz ile birlikte hayatımızın vazgecilmezi olan bilgisayarlar şimdi başka bir boyut kazanıyor.
Hemen hemen transistorlerin icadı ve bilgisayarların ete kemiğe burunmesinden beri teknolojisini her gecen.
Gun bir adım daha ileri goturen bilgisayarlar ARM mimarisine geciş yapıyor. Bu devrime on ayak olan markayı.
Soylememize gerek yoktur diye duşunuyorum. Şirket Steve Jobs tarafından kurulmasından bu yana sadece.
Hayatımızı değil dunyayı değiştiren devrimler yaptı. Hepimiz Mac'lerin standart bilgisayarlardan ayrıldığını biliyoruz zaten.
Apple'ın yakın zamanda yapmış olduğu devrim ise Apple silicon adıyla (M işlemciler) kendi işlemcilerini uretmesi.
Bu işlemciler cok verimli diyebiliriz fakat yine de bana gore bu konu tartışmaya acık.
Benim icin bu işlemcileri onemli yapan noktalar ise:

1. Prizden uzak calışma suresi (duşuk guc tuketimi).
2. M işlemcili MacBook Air modellerinde herhangi bir fan yok, daha doğrusu mekanik bir donanım yok.
(Calışırken sıfır gurultunun tadını cıkartmak) MacBook Pro modellerinde aktif soğutma kullanıldığının altını cizmek isterim.
3. İşlemcilerin son kullanıcıya ince kasalarda sunulması.

Dezavantaj:
M işlemciye sahip herhangi bir Mac modelinde bellek (RAM) upgrade yapmak mumkun değil, cunku bellek yongaları lehimli olarak geliyor.