Herkese selamlar,

5 Senedir kullandığım bir HP laptopum var, 6 GB RAM, i3-5010U işlemci, Intel HD 5500 entegre ekran kartı ve ufak bir SSD ile yıllardır işimi goruyorum ancak yenilemenin de zamanı geldi gibi. Seneye bilgisayaların daha da pahalanması muhtemel, o yuzden bu sene birikmişim varken bilgisayar almayı duşunuyorum. Piyasayı araştırırken bir alternatifimin de MacBook olabileceğini duşundum ancak hala araştırma aşamasındayım, sizlerin de fikrini almak istedim.

Universite oğrencisiyim ve uzun sure kullanabileceğim bir bilgisayar arıyorum. Bilgisayarı ofis amaclı ve belli başlı oyunları oynamak icin kullanacağım. Office programlarına ek olarak, Microsoft Teams, Photoshop ve SPSS'i yaygın olarak kullanıyorum. Ara sıra da Football Manager oynuyorum, cok nadiren de şimdiki sistemimde oynayabildiğim indie ve retro oyunları oynuyorum. Buradan bakınca MacBook tum işlerimi gorecek gibi.

MacBook Air'in 2020 (i5 ve 512 GB SSD'li model) almayı duşunuyorum cunku hafif, pil omru cok uzun, nispeten dayanıklı, garantisi ve teknik servisi sorunsuz, kasmıyor ve virus sorunu cok daha sınırlı. Kullanan arkadaşlarımın belirttiğine gore Windows'a nazaran daha pratik ve kullanıcı dostu bir sistem. Beni duşunduren kısım, monitor ile cok sık kullanacağım icin fazla ısınabileceği duşuncesi ki performasnının duşmemesi, sessiz calışması benim icin onemli. Ote yandan Windows bilgisayarlar tabii ki daha ucuz, ancak Mac'i de yurtdışından 7000-7500 civarı gibi bir fiyata getirebileceğim.

Mesele şu ki, 5-6 senedir bilgisayar piyasasının durumunu bilmiyorum. Dediğim ozelliklere sahip bir Windows bilgisayar tahminimce 4000-5000 bandında gorduğum kadarıyla ama yanılıyor da olabilirim Kısacası, beni yine 6-7 sene goturecek bir bilgisayar arıyorum ve Windows-Mac ayrımında kaldım. Siz ne duşunuyorsunuz, bu işler icin ne alınır?