Herkese merhabalar, oncelikle kendimden bahsetmek istiyorum. 11. sınıfa gidiyorum. Zamanımın buyuk coğunluğunu uygulama geliştirmek ve oyun oynamakla geciriyorum. Arada freelance olarak video duzenlemesi ve Photoshop işleri yapıyorum.

pt.com.tr uzerindeki eğitim indirimlerinden yararlanarak 13” MacBook Pro almayı duşunuyorum ama sizce o fiyata değer mi? İnternet'te bircok video ve yazı okudum, izledim. Ve bana uygun olduğunu duşunuyorum. Şu anda ASUS markasının N550JK-CN090H modelini kullanıyorum. Biraz zorlansa da hem oyunumu oynayabiliyorum hem de Adobe programlarını kullanabiliyorum. Ama ASUS ’un kronik sorunlarından bıktığım ve macOS ’un stabilliğini tecrube etmek istediğim icin MacBook kullanmak istiyorum. Ancak kafamda birkac soru mevcut;

1- Alacağım modelde 128 veya 256 GB SSD olacağı icin depolama sorunu yaşar mıyım? Şu anda 1TB HDD kullanıyorum ve neredeyse yarısından fazlası dolu. MacBook'ta harici bir depolama kullanmak şart mıdır?

2- Sadece 2 adet Thunderbolt girişi sıkıntı cıkarır mı? Tabii ki coğaltıcı alacağım ama mesela ben bilgisayarımı 2 veya 3 monitor kullanmak istediğimde bir sıkıntı olur mu?

3- Son olarak mesela Adobe After Effects ile hazırladığım bir projenin render suresini test etmek istiyorum, Apple mağazalarındaki urunlerde After Effects programı yuklu mudur? Yani kendi bilgisayarım ile MacBook Pro ’nun render suresini karşılaştırma imkanım var mı?

MacBook sahibi arkadaşlar veya tecrubeli olanlar yorum yaparsa cok sevinirim. Herkese iyi gunler diliyorum. Şimdiden teşekkurler.