Ağustos sonrası yeni bir bilgisayar almayı duşunuyorum. Satın alırken de tercihimi Apple uzerinde kullanıp Mac dunyasına gecmeyi planlıyorum ama hangi MacBook bana uygun tam olarak karar verebilmiş değilim. Yardımcı olabilirseniz cok mutlu olurum. Onceki bilgisayarım 15.6 Inc mat ekranlı, 1366*768 cozunurlukte, Intel i5 5200U işlemci, 12 GB DDR3 RAM bulunan Windows'lu bir dizustuydu ancak gectiğimiz haftalar cihaz durup dururken harici ekran kartı arızası (harici ekran kartını devreye aldığımda bilgisayar donuyor, mecburen ekran kartını aygıt yoneticisinden devre dışı bıraktım) verdi. O gunden bu gune kadar işlerimi dahili ekran kartı ile halletmeye calışıyorum. İşlemlerimde biraz zorlasa da aşırı zorlanmıyorum ancak beni aşırı zorlayan nokta ekran cozunurluğu ve renk vb. değerler. Uzun sureli kullanımlarda ciddi anlamda gozlerimde yorulma, batmalar oluyor. Ayrıca ekranın renk gibi değerlerinde aşırı farklılık var. Orneğin, bir fotoğrafı duzenleyip, IPad'den baktığımda farklar bariz belli oluyor.
Yeni alacağım cihazı;
Buyuk coğunluğu akademik calışmalar (makale yazmak-okumak, Microsoft Office calışmaları gibi), gunluk icerik tuketimleri (video-film izlemek, muzik dinlemek, uzun sure İnternet'te gezinmek vs.), Cok sık olmasa da Adobe Ps, LR, PR uzerinde temel ve orta duzeyde (kısacası amatorce) fotoğraf ve video duzenleme, Boş zamanlarda yazılım geliştirme ve temel arayuz tasarımları gibi amaclarla kullanacağım. Yukarıdaki kullanım amacları doğrultusunda alacağım cihazı birkac gune kadar en az 6-7 yıl kullanmayı planlıyordum fakat Apple WWDC20'de kendi işlemcilerine gececek olması beni uygun fiyatla 2-3 sene idare edecek bir cihaz al, daha sonra duruma gore cihazı yenile duşuncesine itti. Sizce bu duşuncede hatalı mıyım? Bir de MacBook Air veya 13" Pro modelleri ekran boyutu bakımından yetersiz kalma ihtimali var mı? Burada belki 10.2"lik iPad cihazımı ikincil ekran olarak kullanarak destek olurum gibi duşunuyorum ama ne kadar verimli olur bilmiyorum. Ve biraz once bahsettiğim duşunce doğrultusunda MacBook Air 2020 10.nesil i5 işlemci, 256 GB depolama, 8 GB RAM konfigurasyonlu modeli almak ne kadar mantıklı olur?
Yardımlarınız icin şimdiden teşekkurlerimi sunarım.