Merhaba, 4 ay once MacBook Pro M1 laptopumun yanında filtre kahve (şekersiz) dokuldu ancak ben laptopun uzerine cok az sıcradığı icin icine ulaştığını duşunmuyordum. O anda laptopu kapatıp ters cevirip klavye tarafından fon makinesi tuttum yaklaşık 10 dakika (orta sıcaklıkta ve duşuk fan gucuyle),varsa icerisindeki sıvının kurumasının yeterli olacağanı zannederek, ancak araştırmadan once elektrik devrelerinin kolayca korozyona uğrayabileceğini bilmiyordum.
Cihazı bu şekilde kullanmaya devam ettim. Şu ana kadar cihazı sorunsuz kullandım ve korozyon oluştuğunu cihazı Apple servisine başka bir sebepten ("2" tuşunun dişleri kırıldığı icin) gittiğimde tesadufen oğrendim. Teknik personel tuşu değiştirmesine rağmen tuşun kasaya gomulu kaldığı icin cihazı acmak zorunda kaldığını ve cihazın ciddi derecede sıvı temaslı olduğunu soyledi. Anakart, batarya ve klavye değişimi icin 26500 TL ucret gerektiğini soyledi (eğitim indirimiyle sıfır MacBook Pro M.2 alsam daha az para veriyorum yani oyle bir durum). Durum boyle olunca cihazı tamir ettirmeden geri aldım. Hem tuşu tamir ettiremedim hem de cihazın sıvı temaslı olduğu tescillenmiş oldu.
Entegrelerde ve işlemciye yakın yerlerde korozyon var ve teknik personel sadece hava tuttuğunu temizleme yapmadığını soyledi. Ben o anki moral bozukluğu ile neden temizlemiyorsunuz diye sormadım ama muhtemelen vereceği cevap belliydi.
Araştırdığım kadarıyla, sıvı temasına olabildiğince gec ve yanlış mudahale etmişim. Anlıyorum ki bu korozyon temizlenmediği surece yayılmaya devam edecek ve Apple servisi bu konuda mudahale yapmadığı icin MacBook'lardan anlayan bir bilgisayarcıya goturmem lazım.
Sizce şu an ne yapmam daha doğru olur?