Daha once harici ekran takılıyken aşırı ısınma oluyor diye bir konu acmıştım meyvelerini vermeye başladı harici ekranda yeniden başlattıktan 20dk sonra karnel task %1000 oluyor ve ekranda alta eklediğim gibi cizgiler oluşuyor ve cihaz kullanılamayacak derecede yavaşlıyordu birkac şey denedim olmadı. En son sıfırdan her şeyi silip baştan kurulum yapatım ama nafile baştan kurulumdan sonra harici ekranda yine 20dk icinde %1000 kullanım cihazı kapatınca acılmama acılış ekranında şifre yazarken kasma vs olmaya başladı mavi ekranı gormedim ama nedeni muhtemelen cok uzun sure kullanmamam cunku kullanılamayacak derecede oluyor. Harici ekran takılıyken.
Bir şey daha fark ettim harici ekran cıkarılınca ve sol portta taşınabilir disk takılıyken yeniden başlatınca harici ekran olmasa bile acılış kısımına kasmlar olduğunu fark ettim. Bu mavi ekran ve task %1000 olma sorunun birkac yerli ve yabancı yerde paylaştım ve ekran kartı cipinin yanmış olabileceğiniz soylediler yarın Apple ile konuşup bir randevu alacağım fikri olan var mı sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Ekran kartı yanmış olabilir mi? (Harci monitor olmadan harici ekran kartı ile calışmaya zorladım ve bir sıkıntı olmadı gozle gorunen) servisten geldikten sonra ısınmayı engellemek icin eGPU alıp taksam yine sistemdeki harici ekran kartının ısınmasına ve dolaylı yoldan işlemcinin de ısınmasına yol acar mı yine?
Format oncesi mavi cizgiler:

Sistem ozelikleri: