Fazla dolandırmadan direkt konuya gireceğim. Şimdi 2011 yılında almış olduğumuz MacBook Pro'yu 2011 yılından 2016 yılına kadar gayet aktif olarak kullanıyorduk ancak o gunlerde bir anda bilgisayar kullanılmayacak derecede takılmaya başladı, yani ok işareti bile 1 FPS'de gidiyordu sanki bu durumdan sonra benim de o zamanlar bilgi sahibi olmadığımdan dolayı bilgisayarın artık omrunu tamamladığını duşunup bir kenara koyduk. İyi bir PC topladık. Bu gunlerde de kafama tak etti bu bilgisayara bir anda ne oldu diye duşundum sonrasında bilgisyarın icini actığımda bataryanın cok fazla şekilde şişmiş olduğunu gordum bataryayı cıkarttım. O şekilde calıştırdım, bilgisayar cok buyuk oranda duzelmişti, kullanılabilir vaziyette şu an ama eskiden 1080P videoları bozulmadan once cok rahatlıkla izlerken şimdi biraz zorlanarak izliyorum ve ara ara takılmalar oluyor.
Yardım istediğim kısım başka bir forumda okuduğuma dayanarak MacBook'ların bataryasız calıştırıldığında %40 performans kaybına uğradığını duşunerek. Yeni bir batarya almak sorunu cozer mi yoksa SSD ve RAM'i de geliştirmek gerekir mi?