ABD merkezli teknoloji devi Google, bundan birkac yıl once Gboard isimli klavye uygulamasına eğlenceli bir ozellik ekledi. "Emoji Kitchen" olarak isimlendirilen bu ozellik, kullanıcıların iki emojiyi birleştirmelerine imkÂn tanıyordu. Cok fazla populer olmayan bu ozellik şimdi Google Arama'ya entegre edildi. Artık tum kullanıcılar, iPhone gibi Android ekosistemi dışındaki başka bir cihazdan veya web uzerinden Emoji Kitchen'a ulaşabilecekler.
Emoji Kitchen'ın Google Arama'ya entegre edilmiş olması, kullanıcıların kendi cıkartmalarını oluşturmalarını sağlayacak. Ustelik bu cıkartmaları kullandığınız cihaza kaydedip, sohbetlerde gonderebileceksiniz. Hizmeti denediğimizde, tum emojilerin bulunmadığını goruyor olsak da kullanıcılar icin eğlenceli bir deneyim sunulacağı artık kesin.
Emoji Kitchen nasıl kullanılır?
Adım #1: Google Arama'ya girin. Adım #2: Emoji Kitchen araması yapın. Adım #3: "Yemek pişirmeye başlayın" butonuna dokunun. Adım #4: Kendi benzersiz emojinizi oluşturun. Oluşturduğunuz emojiyi mesajlaşma uygulamalarında kullanmak da cok kolay. Oluşan emojinin hemen altındaki kopyala butonuna dokunun ve ardından da mesajlaşma uygulamasına gidin. Sohbet sayfasında doğrudan yapıştır butonu veya pano aracılığıyla ozel emojinizi karşı tarafa gonderebilirsiniz. Yaptığımız denemelerde WhatsApp'ın fotoğraf, diğer mesajlaşma servislerinin ise MMS olarak gonderim yapıldığını gorduğumuzu belirtelim. Bunu ucuncu taraf uygulamalarla cıkartmaya donuşturebilirsiniz.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma