Gectiğimiz yılın Mart ayı icerisinde Microsoft ve HTC patent anlaşmazlığına girmiş ve bu anlaşmazlıktan HTC zararlı cıkmıştı.
Bu tarihten itibaren HTC her sattığı Android akıllı telefon icin Microsoft’a 5 dolar oduyor. Bu lisans anlaşmazlığı Android işletim sistemli akıllı telefon satan diğer ureticilerinde gundem konusu aslında. Bu ureticilerin en buyuklerinden biri de Samsung. Akıllı telefon pazarında en cok Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ureticisi Samsung. Gectiğimiz gunlerde Microsoft Android akıllı telefonlar uzerinde birkac patent ihlal ettiği gerekcesi ileSamsung’a dava actı. Bu davayı da kazanan Microsoft bu gunden itibaren Samsung’un her sattığı Android telefondan pay alacak.
Microsoft tarafından yapılan acıklamaya gore en buyuk iki Android akıllı telefon ureticisi (HTC ve Samsung) ile anlaşmaya varıldığı belirtiliyor. Bu iki firma 2011 yılında Amerika pazarı icerisinde yarım milyondan fazla Android işletim sistemine sahip telefon satmış durumda. Microsoft’un bu telefonların satışından 5 dolar alacağı duşunulurse, yakın sure icerisinde kasasını fazlasıyla dolduracak. Tabii ki bu paraların coğu muhtemelen Windows Phone işletim sisteminin geliştirilmesi icin harcanacak.
Tahribat
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Microsoft Android’den Para Alıyor