Merhaba, oğrenciyim ve aylık ortalama 30bin kazanabiliyorum. O yuzden bunu da goz onunde bulundurursanız sevinirim, şu anda 16 GB 256 GB MacBook Air M.2 fiyatı 36k(pt yetkili satıcı) bunu aldığımda depolama alanı yeter mi diye kafamda bir sorun var video edit vb. yapmayacağım cok cok nadir yaparım, ve Photoshop'u da haftada 1 kez falan kullanırım diye duşunuyorum. Yazılım muhendisliği okuyacağım icin yazılım programlarını(webstorm kullanıyorum) her gun kullanacağım. Depolama alanını yukseltmeye kalktığımda 512 GB versiyonu 50k(Apple resmi ve AirPods hediyeli). Şimdi bunu aldığımda bile yine karşıma bir sorun cıkıyor 60Hz benim şu anki laptopum 144Hz(kardeşime vereceğim o da unili) o yuzden 60Hz'e alışabilir miyim bilmiyorum kimisi de diyor MacBook'un ekranı cam gibi Hz seni etkilemez diyor.
Sonra baktım MacBook Pro 14" 16 GB 512 GB 58k(pt yetkili satıcı) bu da mantıklı geldi ve bunda promotion teknolojisi yani 120Hz de varmış ayrıca daha hızlı daha guclu vb. ama MacBook Air 1.2kg, MacBook Pro 1.6kg ve MacBook Pro'nun fanı var fan ses cıkartırsa cıldırrım ben MacBook alıyoruz yani bir de fan sesi mi dinleyelim oyuncu laptopu gibi(şu anki laptop oyle o yuzden cok titizim o konuda). Şimdi gelelim butce konusuna: Şu anda 55bin var bankamda ve 12 Eylul'de universite odemeleri yapılacakmış bu da 67500TL'ye denk geliyor, belki peder verir bunun parasının birazını ama hesabımızı ona gore yapmayalım. 12500TL eksiğim var ve 32 gunum var bu 32 gunde muhtemelen 40bin kazanırım cunku hala yaz 40bini eklediğimizde 27500TL ek param kalıyor, Eylul'un bitimine de muhtemelen 48bin ya da iyi bir ihtimalle 57bin olur ve MacBook Pro alabilirim. (buyuk ihtimal Pro icin biraz daha beklemem gerekir) şimdi para gokten gelmiyor ve haliyle parayı da boşa harcamak istemiyorum kriterlerimi soyledim direkt Air olan modeli alabilirim veya biraz daha calışıp Pro modeli alabilirim. Onerilerinizi bekliyorum teşekkur ederim.