Ask.com - Ask Bar Silme - Ask.com Remove - Ask.com Kaldırmak

Son zamanlarda bazı programlarla birlikte kurulan ve program/ekle kaldır'dan silmemize rağmen izleri kalan, tarayıcılara ana sayfa olarak eklenen ve bir turlu kaldırılamayan ask toolbar sanıldığının aksine herhangi bir bilgisayar zararlısı değildir. Fakat insanın istediği dışında -tabiri caizse bu dayatma oluyor- kurulan ve bir turlu engellenemeyen bu tur durumlar oldukca can sıkıcı. Bu yazıyı yazmadan bir kac gun once aynı şey benim de başıma gelmişti. Normalde gayet dikkatli hareket etmeme rağmen gozumden kacmış olacak ki kurmuş olduğum bir programla ask toolbar benim bilgisayarıma da bulaştı. Mozilla firefox'a giriş sayfayı olarak yapışıp kalmıştı ve bir turlu kaldıramıyordum. Sozu fazla uzatmadan bundan nasıl kurtulduğumu anlatayım.

Mozilla firefox icin:
Adres cubuğuna "about:config" yazarak firefox'un gelişmiş ayarlar bolumune giriyoruz. Cıkan uyarıya "OK" diyerek devam ediyoruz.

Acılan bolumde şu değeri buluyoruz: "browser.startup.homepage" cift tıklayıp "google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Yine aynı şekilde "keyword.URL" değerini buluyoruz ve "google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Ayrıca ask.com gorduğum butun satırlara sağ tıklayarak "sıfırla" dedim. Bu şekilde kurtulmuş oldum bu can sıkıcı durumdan.

Ayrıca firefoxu sıfırlamak icin

Adres cubuğuna "about:config" yazarak kalın harfle yazılmış tum değerlere sağ tık sıfırla diyerek varsayılan ayarlara donmeniz mumkun.