Bundan 2 ya da 3 ay once buraya konu acmıştım. Hem yazılım hemde oyun ile ilgileneceğimi soylemiştim. Butcemi ise yanlış hatırlamıyorsam 7-8 civarında belirlemiştim. Ancak benim bu butcemde taşınabilir, oyun oynatacak donanıma sahip ve bataryası iyi giden bir bilgisayar olmadığı kanaatine varmamız uzere MX150'lere yonelmiştim ancak bazı uyelerin bu tarz bilgisayarların bize uymayacağını soylemesi uzerine yeni arayışlara girdim.

Bugun artık bu arayışa son verip MacBook Air Apple MacBook Air 13.3" (MQD32TU/A) Ultrabook alıp Thunderbolt 2.0 uzerinden ekran kartı bağlamak istiyorum. Ancak birkac sorum var. Oncelikle size kafamda tasarladığım sistemimi paylaşayım hemde sorularımı sorayım:
MacBook Air(tanıdıktan temiz 2.el alınacak)---> 4200 TL 250W PSU(ilk sorum 80+ almayı duşunmuyorum ne dersiniz bu PSU uygun mu?) Captcha Verification ----> 70 TL E-Gpu icin kasa(3D yazıcı ile kendim tasarlayıp evimde basmak istiyorum) ----> Tahmini 500TL Ekran Kartı(2.sorum Thunderbolt 2.0 ve 2.9GHZ e kadar bir MacBook icin olabilecek en iyi ekran kartı sizce hangisidir?) Ben GTX 1050Tİ olarak duşundum ancak daha iyisi olabiliyorsa ekran kartını yukseltebilirim. ----> 1100TL Ekstra depolama icin Transcend JetDrive Lite 130 128 GB SD Kart almayi duşunuyorum (başka onerilere acığım)---->250TL SSD Kutusu --->100TL Toplamda 6000 TL civarı. Yukarıdaki sorularım dışında birkac sorum daha var aslında bunlar;

Oyun oynamak ve bazı yazılımlar ile Boot Camp ile Windows kuracağım acaba performans kaybı yaşar mıyım?

Aslında Mac almayı duşunmuyordum ancak taşınabilme potansiyeli yuksek cihazlarda Thunderbolt desteği bulunan uygun fiyatlı Windows bulamadım. Mac almanın bana cok fazla zararı olacak aslında. Bu zararlardan biri 256 GB'lık sisteme(SD kart ile)3 farklı dağıtım kurmak zorunda kalacağım. İkincisi Render işlerinde ciddi zaman kaybım olacak. Ve son olarak da yanımda hep harici SSD ile dolaşmak zorunda kalacağım.

İlk başta Thunderbolt desteği bulunmayan bilgisayara alttan delerek eGPU bağladıklarını gordum. Eğer bu işlem bana performans kaybı yaşatmayacaksa ve bilgisayarın altından değilde mesela USB portunu sokup oradan kablo cıktısı alabilme gibi mumkunatları varsa bu tarz bir sistemde alabilirim.

Umarım konumu fazla uzatmamışımdır. Şimdiden yardımlarınız icin teşekkur ederim
Gunceldir...
Gunceldir.