Merhabalar!
Bu konuda sizlere icerisnde HD 5770 olan Mac Pro 5,1 modeline nasıl GTX 970 taktığımızdan bahsedeceğim!
Sevgili dostum Ferhat Yuksel benden Mac ile uyumlu bir ekran kartı tavsiyesi istedi. Ben de Hackintosh'a takacak diye duşunup GTX 970 tavsiye ettim. Sonradan oğrendim ki meğerse Mac Pro Mid 2012 kasaya takacakmış
Neyse, Altunizade'deki ofisine vardım. İlk merak ettiğim konu Mac Pro'nun cift 6 PIN, hatta 6 PIN + 8 PIN guc cıkışı sağlayıp sağlamadığı oldu. Desteklemiyorsa 1200 liralık kartı iade edecektik
Ufak bir araştırma ile desteklediğini oğrendim. Ama kablo eksikti. Apple'a ozgu 6 PIN PCIe ekran kartı guc kablosu varmış. Adamlar her şeyi kafalarına gore değiştirmişler. Buna bile el atmışlar... Akşam saat 10, biz kablo arıyoruz yana yakıla. Capitol'deki Troy mağazasına gittik. Yıllarca ismini duyarım buranın, sordum kabloyu, yok dediler. Bitmiş urunden başka bir şey satmazsınız zaten dedim icimden!
Neyse oradan Gold'a gittik, orada da yok tabi. Onlar da bitmiş urun satmayı cok seviyor... Ne uğraşacak kablo ile...
Buruk bir şekilde ofise donduk. Kara kara duşunurken ofiste başka bir Mac Pro daha varmış. Ek olarak ben var olan HD 5770'in de 6 PIN PCIe girişi yok sanıyordum, varmış. AMD'nin yuksek guc tuketimi işime yaradı desem yalan olmaz.
İki tane Mac Pro'dan iki tane 6 PIN PCIe kabloyu edindik. Bu kablo:
Yetti mi ? Tabii ki hayır! Ustune bir de 6 PIN'den 8 PIN'e donuşturucu gerekli cunku GTX 970 6 PIN + 8 PIN!
Şanslıyız ki MSI bu kabloyu kutuda veriyor!
Her şey hazır. O zaman ilk iş olarak Mac'i (alışkanlıktan PC'yi yazıyordum ) Yosemite surumune guncelliyoruz. Neden ? Cunku Maxwell GPU desteği sadece Yosemite ile var. Sonrasında en son NVIDIA Web Driver surumunu kuruyoruz:
NVIDIA DRIVERS Quadro & GeForce Mac OS X Driver Release 346.01.02
Bu surucu şart. Zira Yosemite doğrudan Maxwell GPU'ları desteklemiyor. Surucuyu kurduktan sonra Mac'i yeniden başlatacaksınız. NVIDIA Web Driver da varsayılan surucu olmalı. Şimdi Mac'i kapatıyoruz ve AMD HD 5770 ekran kartını sokuyoruz. Yerine GTX 970 ekran kartımızı takıyoruz ve Mac'i başlatıyoruz. Bu kadar! Artık GTX 970'in performansından yararlanabilirsiniz!
OS OX 10.10.3 surumune guncellenmiş ve GTX 970 ile guclendirilmiş Mac Pro!
GTX 970 ekran kartına bağlı cift 30" Apple Cinema Display:
NVIDIA Web Driver:
Ve Technopat!
MSI GTX 970 Gaming 4G!
Mac Pro Mid 2012!
Montaj sonrası Mac Pro icinde GTX 970:
Cift 6 PIN PCIe:
DVI-D, DVI-I, DisplayPort ve HDMI cıkışları: